Buy nothing new challenge

Challenge accepted: 1 jaar buy nothing new

Een jaar niks nieuws kopen, lukt dat? Dat vraag ik mij af. Ik ben mijn eigen shopgedrag helemaal zat en ik koop te vaak dingen die ik niet nodig heb – of die toch niet bevallen. Het inzicht dat ik met mijn consumptiepatroon meer dan het drievoudige verbruik dan de aarde mij kan geven, heeft de doorslag gegeven. Ik ga de uitdaging met mezelf aan!

Spelregels van mijn buy nothing new challenge

Aangenaam! Mijn naam is Saskia en ik heb besloten om een jaar lang niets nieuws te kopen: Geen nieuwe kleding, geen nieuwe hebbedingen, geen nieuwe elektronica, geen nieuwe meubels, daar komt mijn niks-nieuws challenge op neer. En voor dingen die ik écht nieuw moet kopen, ga ik op zoek naar een duurzamere variant. Beautyproducten, schoonmaakmiddelen, maar ook ondergoed en sokken zijn van die dingen die ik nog wel nieuw, maar bewuster wil kopen. Over deze challenge ga ik bloggen en vloggen op deze site en op mijn Instagram-kanaal: @thegreenlist.nl. Mijn doel is om meerder mensen te inspireren om ook duurzame stapjes te zetten. Daarnaast is het meteen een stok achter de deur om echt door te zetten, want iedereen kijkt mee. 

Wie is thegreenlist.nl?

Mijn naam is Saskia Sampimon-Versneij (1983) en ik werk al meer dan 16 jaar als contentmaker in het bedrijfsleven. Na het behalen van mijn Bachelor-diploma aan de School voor Journalistiek in Utrecht werkte ik vier jaar als redacteur en verslaggever bij BNN en later RTL. In 2010 maakte ik de overstap naar de bureauwereld om daar als Creative producer en later PR-Manager aan de slag te gaan voor uiteenlopende merken. Nu alweer 4 jaar bezig als Senior Content Producer bij ABN AMRO en vanaf nu dus ook als blogger en vlogger van mijn eigen project: thegreenlist.nl. Mijn hobby is kringloopwinkels en vlooienmarkten bezoeken en avonturen beleven met mijn gezin. Ik ben getrouwd met David (1983) en moeder van Frank (2015). We genieten volop van het gezinsleven in Ouderkerk aan de Amstel, een dorp naast Amsterdam. Maar zetten ook graag de bloemetjes buiten in de stad.

thegreenlist.nl op citytrip in Leiden in het kader van duurzaam reizen.


Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: