De lockdown van 2020

CHALLENGE DAG 94: Buy nothing new jaar nu relevanter dan ooit

Door de hele toestand omtret corona was ik weken mijn motivatie kwijt. Totdat een journalist van De Groene Amsterdammer mij weer op het rechte pad trok: duurzamer leven en dus mijn challenge zijn relevanter en belangrijker dan ooit. I am back!

Duurzamer leven? Met dit inzicht raak je gemotiveerder dan ooit

Met drie fulltime banen, namelijk die van thuismoeder, thuisjuf en een fulltime (thuis)baan, was het even chaos hier. Werk, juf, huishouden: alles liep door elkaar. En ik kwam letterlijk tijd tekort. Zware hoofdpijn van het continu ‘aanstaan’ en een gevoel van een jetlag die maar niet ophield. Ik denk dat veel werkende ouders erover mee kunnen praten. Ik was dus even met andere zaken druk. Hoewel de aanleiding niet zo fijn is, was het voordeel wel dat ik weinig tijd had om over mijn consumptiegedrag na te denken, laat staan dat ik een onduurzame aankoop zou doen. Maar de drukte thuis zorgde er ook voor dat ik er niet zoveel zin meer in had. Ik zag het nut niet meer en wilde stoppen.

Herpak jezelf en daarmee je duurzame lifestyle

Todat ik dus een artikel in De Groene Amsterdammer las die de coronacrisis koppelt aan duurzaamheid. Door deze vreselijke gezondheidscrisis blijkt nu dat econonomische groei toch niet heilig is. En dat er misschien, heel misschien, dus ruimte gaat ontstaan voor een duurzame, circulaire economie om op te bloeien. En dat perspectief geeft mij weer een duwtje in de rug. Mijn zoektocht naar een groener leven is relevanter dan ooit, ik moet nu niet stoppen!

Chaos thuis of niet: ik heb zeker niet stil gezeten. En daarover ga ik snel mijn ervaringen delen.

  • We hebben in lockdown een kinderverjaardag gevierd. Mijn zoontje is verwend met geweldige tweedehands cadeaus.
  • Ik vond Marktplaats-schatten die ik per post liet komen.
  • Ik heb mijn eerste eco make-up gekocht.

Bekijk het artikel in De Groene Amsterdammer.

Bekijk meer over mijn duurzame challenge.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: