Fietsend het audioboek luisteren van Jelmer Mommers: Hoe gaan we het uitleggen

CHALLENGE DAG 7: De echte reden waarom ik nu jaar niks nieuws koop

Natuurlijk doe ik mijn niks-nieuws challenge voor mijn plezier, maar ik maak we wel degelijk zorgen over het klimaat. Er moet iets veranderen. Ik moet veranderen! Ik ben het onderwerp klimaatverandering pas afgelopen zomer echt goed gaan doorgronden door het (luister)boek van Jelmer Mommers met de titel: Hoe gaan we dit uitleggen.

Jelmer Mommers: Hoe gaan we dit uitleggen?

Hoe gaan we dit Uitleggen door Jelmer Mommers

Dit boek is voor iedereen die wil weten hoe het zit met klimaatverandering. Het is een geweldige én toegankelijke samenvatting van de relevante literatuur over klimaatverandering op dit moment. In behapbare brokken legt Jelmer uit wat het klimaat is, hoe klimaatverandering ontstaat en wat de gevolgen zijn als we niets, een beetje of heel veel doen om klimaatverandering te stoppen. Dit boek zou wat mij betreft verplichte studiestof moeten zijn op elke middelbare school. Handig: van dit boek is ook een audioboek beschikbaar, ingesproken door Jelmer zelf! Ik heb het boek afgelopen zomer drie keer geluisterd tijdens fietstochten die ik maakte en ik durf wel te stellen dat dit boek bij heeft gedragen aan het aangaan van mijn niks-nieuws challenge.

Hoe gaan we dit uitleggen? koop je voor 20 euro op bol.com, het e-book kost hier 7 euro en voor het audioboek betaal je €12,50.

Hoe ga ik dit uitleggen?

Na het lezen van het boek, dit was in de zomer van 2019, heb ik meteen een aantal zaken aangepast:

  • Switchen van energieleverancier. Wij zijn overgestapt naar VandeBron. Twijfel je of jouw groene energieleverancier wel echt groen is? Doe de check!
  • Vaker de scooter laten staan en meer op de fiets.
  • Doordeweeks geen vlees eten.
  • Kleding tweedehands kopen.

Opmaat naar buy nothing new challenge

De consumptie van spullen bleek nog wel een puntje van aandacht. Van Babette Porcelijn van De Verborgen Impact leerde ik dat als iedereen zo zou leven als ik, we minimaal 3 aardes per jaar nodig hebben. En de consumptie van mijn spullen was de grootste oorzaak. Afgelopen winter (2019) ging er al een bezem door het huis: de eerste overbodige spullen gingen in de verkoop of naar de kringloop. En ik besloot al mijn kleding tweedehands te gaan kopen. In december besloot ik er dus nog een schepje bovenop te doen: lukt het mij om een heel jaar niks nieuws te kopen? En zo is het idee voor mijn challenge dus geboren. We gaan het ontdekken. Van kopen wordt niemand gelukkig, van dingen doen wel.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: