natuurlijke foundation

CHALLENGE DAG 129: Duurzame make-up tips

Mijn make-up is zo goed als op. En dus is het tijd om een tweede zoektocht te starten. De dingen die ik nog wel nieuw mag kopen van mezelf, zoals make-up, duurzamer kopen. En dus vroeg ik mijn achterban op Instagram wederom naar duurzame make-up tips.

Zoektocht naar duurzame make-up

Ik ben op zoek naar make-up van natuurlijke ingrediënten zonder micro-plastics en vrij van dierenleed. En als het even kan: vegan, plasticvrij en met een lage milieu-impact. Als ‘gewone consument’ is het knap lastig om door marketingverhalen van cosmetica-merken heen te prikken. En er is zoveel aanbod en tegelijk zoveel greenwashing. Om betaalbare merken te vinden die voldoen aan deze criteria besloot ik mijn trouwe achterban op Instagram te vragen naar hun ervaringen en tips. Dankzij hen heb ik nu mijn eerste natuurlijke make-up besteld.

1. Tip van een eco-expert: Boho Green make-up & Dr. Hauscka

Manon van Leeuwen noemt zichzelf een vegan minimalist. Als oprichter van Zustainabox is zij voor haar eco-webshop ook continu op zoek naar de beste natuurlijke, vegan producten. Dus vraag ik haar als expert en als ervaringsdeskundige wat er op haar make-up tafel staat. Zij koopt haar mascara van Boho Green make-up en andere cosmetica van Dr. Hauschka.

Natuurlijke make-up van Dr. Hauscka.

2. Meest getagd: eco-shop Nourished.nl

Stap twee is volgers op Instagram om raad te vragen. Tot nu toe heb ik hier 100 procent succes mee. Het is waanzinnig leuk om te zien hoeveel vrouwen al bezig zijn met een ecologische, minimalistische en/of plasticvrije lifestyle. En de bereidheid om kennis en ervaringen te delen is groot. Bingo, binnen enkele uren tientallen uitlopende tips. Maar met één winnaar: Nourished werd niet één, niet twee, maar vier keer genoemd!

Nourished is geen make-up merk. Het is een bedrijf van twee Nederlandse vrouwen die voor jou de beste en meest duurzame merken en producten selecteren. Ik vergelijk het met een ecologische Douglas of Paris XL dus. En naast make-up hebben ze véél meer verzorgingsproducten: van eco shampoo en conditioner tot duurzame huidverzorging tot deo’s tot handverzorging. Ze hebben zelfs ook verzorging voor mannen, kinderen, honden en voor in bed (oelala).

Bekijk hier de online winkel van Nourished.

Make-up tafel met duurzame cosmetica, wat heb ik gekocht?

Make-up van Ere Perez uit de webshop van Nourished.

Omdat beauty-vlogger Serena Verbon over mijn buy nothing new year las, wil zij mij een handje helpen. De lieve schat heeft een rouge op de post gedaan. Nu hoef ik ‘alleen’ nog maar op zoek naar een duurzame mascara, foundation en concealer. Omdat ik nogal kieskeurig ben met mascaraborstels, ben ik uitgekomen bij Bold Lash van Inika en ook over de foundation van Ere Perez las ik juich-verhalen. Dit kon ik allemaal bij Nourished kopen en één pakketje leek mij wel zo handig en ook zo duurzaam. Maar het is niet goedkoop: ruim honderd euro kon ik afrekenen voor deze drie beauty-producten. En dat is zeker het dubbele van wat ik normaal eraan uitgeef.

Mijn ervaring met deze duurzame make-up is goed. Vooral de mascara van Inika is erg goed en geeft veel volume. De foundation en concealer van Ere Perez zijn ook prima. Ik moest in het begin alleen wel een beetje wennen aan het feit dat deze smeersels iets minder vettig zijn dan ik gewend ben, maar de kwaliteit is erg goed.

Photo credits: Pixababy, Zustainabox, Dr. Hauschka, Nourished.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: