Twijfel: elektrische tandenborstel via marktplaats kopen of ruilen.

CHALLENGE DAG 15: F*ck elektrische tandenborstel stuk

Vandaag vervloek ik mijn challenge, want het eerste apparaat is stuk gegaan. Namelijk mijn elektrische tandenborstel en dat terwijl ik op dringend advies van mijn tandarts elektrisch poets. Ik heb al gekeken of ik het kan laten repareren, maar dat schijnt heel moeilijk te zijn. Hoe kan ik nog 351 dagen elektrisch blijven poetsen? De oplossing komt uit heel onverwachte hoek: ik heb een ruildeal gesloten!

Elektrische tandenborstel kapot

Grappig genoeg ben ik niet de enige die zich druk maakt over zijn elektrische tandenborstel. Het BNNVARA programma Groen Licht is mij voor en heeft verhaal gehaald bij Braun Oral-B. Waarom kunnen die dingen niet gewoon gerepareerd worden? Een lang verhaal over waterdicht design en een batterij die niet los mag trillen. Er blijkt wel degelijk één model te zijn dat je wel redelijk goed kunt repareren. Maar te laat: dat model heb ik toen niet gekocht.

Elektrische tandenborstel tweedehands kopen?

Voor mij is een elektrische tandenborstel zo belangrijk, dat ik bereid ben om te cheaten. Ik zou deze aankoop onder ‘gezondheid’ kunnen scharen en zo buiten mijn challenge kunnen laten. Maar dat vind ik iets te makkelijk. En dus plaats ik een oproep op Instagram in de hoop dat een volger nog een leuk idee heeft. En al snel stromen de reacties binnen. Het blijkt dus dat mensen best wel vaak een (redelijk) nieuwe elektrische tandenborstel online plaatsen, bijvoorbeld omdat ze deze cadeau hebben gehad of omdat het hen niet bevalt. Soms zitten nieuwe borsteltjes er gewoon bij.

Wil je met me ruilen?

De leukste reactie kreeg ik van een volger die wel met mij wilde ruilen. En dat voorstel maakte mij nieuwsgierig, want ik heb nog nooit geruild. Ze had een elektrische tandenborstel, gebruikte het niet en wilde graag een leuke ruildeal maken. Gewoon omdat ze van ruilen houdt en zelf liever met een bamboe tandenborstel poetst. En dus hebben we een ruildeal gesloten: zij heeft mij haar gloednieuwe elektrische tandenborstel opgestuurd en ik heb haar een winterjasje gegeven voor haar peuter.

Bekijk meer over mijn duurzame challenge.

Photo credits: Oleg Magni, Pexels.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: