Vriendschappen duurzaam leven.

CHALLENGE DAG 95: Niets nieuws, behalve nieuwe vriendschappen

De afgelopen tijd krijg ik steeds vaker post. Ja brievenpost! Niet één, niet twee, maar meerdere brieven van kringloop-vriendinnen die mijn challenge volgen op Instagram en mij keihard er doorheen coachen. Waarom ben ik er zo van ontdaan?

Nieuwe vriendschappen door duurzame challenge

Zelfgemaakte make-up pads van een oud molton, een zelfgemaakt waszakje van oude netstof, haarelastiekjes, haarspeldjes, zeepjes en een haarband. Met dit soort lieve post van volgers kom ik mijn challenge wel door. Zij sturen mij kleine gebruiskvoorwerpen die ze zelf niet meer gebruiken en hopen daarmee mijn challenge makkelijker te maken. Ik ben helemaal ontdaan van deze lieve gebaren van vrouwen die ik alleen virtueel via Instagram ken. Ik had nooit gedacht dat een social medium waar ook veel over te doen is, ook zoveel positiviteit kan geven.

Vooraf benaderde ik mijn challenge vooral praktisch als iets wat ik ‘even zou gaan sjeffen’. Dat door mijn challenge nieuwe virtuele vriendschappen zouden ontstaan, had ik vooraf never nooit verwacht. Op mijn Instagram-account begint nu steeds meer een betrokken community te ontstaan van mensen (vooral vrouwen) die ook duurzamer willen leven. De één is al verder in het proces en wil graag kennis en tips delen, terwijl de ander (net als ik) nog zoekende is. Deze groepen lijken nu samen te komen en omdat we allemaal hetzelfde beogen zorgt dat voor verbondenheid. Dat ik in een jaar dat ik niets nieuws wil kopen, gratis vriendschappen op de koop toe krijg had ik vooraf nooit gedacht. Maar ik ben al te blij. Dat snap je!

Photo credits Cottonbro (Pexels).

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: