zerowaste tip: haarelastiekjes zijn een zwerfafvalprobleem.

CHALLENGE DAG 22: Zero waste tip voor haarelastiekjes

Een jaar lang niets nieuws kopen. Dat is mijn challenge voor 2020. Op dag 22 van het nieuwe jaar loop ik tegen het volgende probleem aan: mijn haarelastiekjes zijn op. En wat blijkt? De oplossing ligt gewoon op straat.

Zero waste tip voor haarelastiekjes

Mijn groeiende achterban op Instagram is ontzettend behulpzaam. Voor elk probleem hebben zij tot nu toe een oplossing. En dus vroeg ik hen op dag 22 van mijn buy nothing new challenge of zij een zero waste oplossing hebben voor haarelastiekjes. En die hebben ze: want deze liggen voor het oprapen. Letterlijk! Meerdere volgers tippen mij dat haarelastiekjes een groot zwerfafval probleem is omdat ze vaak per ongeluk uit jaszakken vallen. Ze nemen deze elastiekjes mee naar huis en wassen het in een sok mee in de wasmachine. Voila: op deze manier hoef je nooit meer één haarelastiekje te kopen!

Haarelastiekjes zijn een zwerfafvalprobleem en kun je dus op straat vinden en hergebruiken.

Haarelastiekjes zwerfafval?

Met de tip in mijn achterhoofd fietste ik zeven kilometer (in het donker!) van werk naar mijn huis. En warempel, ik vond meteen twee elastiekjes. De volgende ochtend (weer opweg naar werk) ging mijn zoektocht verder. In tegenovergestelde richting legde ik dezelfde route af. Wat denk je? Weer drie elastiekjes! Ik ben helemaal enthousiast en fietsen van/naar werk was nog nooit zo leuk!

Meer zero waste tips voor lang haar

Vind je dit een beetje te ver gaan? Ik kreeg meer tips om aan nieuwe haarelastiekjes te komen zonder nieuw te kopen.

  • Panty afknippen (Hoe leuk, dat deed ik als kind ook!)
  • DIY: van een elastiekje en stofje zelf een elastiek naaien
  • Naar de kringloopwinkel
  • Langharige collega’s, vrienden, familie vragen
  • Je haar afknippen 😉

Meer zero waste tips?

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: