vegan restaurant Amsterdam: Deer Mama

Deer Mama Amsterdam: goddelijke vegan mylkshakes, burgers en meer

We gingen weer ‘uit eten met een goed geweten’ in Amsterdam. Dit keer hadden David en ik een date night bij Deer Mama. Een kleurrijke vegan lunch- en diningroom in de Pijp waar de zoete geur van vegan rainbow pies, mylkshakes en sunday ijsjes je tegemoet komen, maar waar je ook de heerlijkste vegan burgers en krulfrieten kunt bestellen. En dat is nog maar het tipje.

Deer Mama

‘You can’t buy happiness, but you can buy cake (and that’s kind of the same).’ Dat is de slogan van Deer Mama, naar eigen zeggen een vegan mylk en burger bar. Eigenlijk doen ze daarmee hun naam tekort. Want van de menukaart van dit restaurant krijg je ronduit keuzestress: Seitan Al Pastor Mini Taco’s, Sticky No-Chicken Bowl of wat dacht je van Fried Tandoori Spiced Cauliflower & Broccoli. Dit is slechts een greep van de kaart. Zoveel lekkers en alles ook nog eens huisgemaakt en vegan. Kortom alle zintuigen worden geprikkeld als je bij Deer Mama aanschuift. Niet voor niets wonnen ze in 2019 er een vegan award mee (beste vegan restaurant). Kijk zelf maar naar de foto’s! Je snapt dat dit fijne restaurant niet mag ontbreken op het lijstje van thegreenlist.nl.

Binnen bij Deer Mama, een prijswinnend vegan restaurant in Amsterdam.

Vegan restaurant

Deer Mama is een vegan restaurant, met de sfeer van een Amerikaanse diner, waar je zelfs een vleesliefhebber prima mee naartoe kan nemen. Ik zou zelfs adviseren om de discussie helemaal te vermijden. Je kan namelijk het woord ‘vegan’ prima helemaal achterwege te laten als je voorstelt om bij dit restaurant te gaan eten. Want is het wel vegan? David heeft een aantal keer getwijfeld of zijn BBQ Cheeseburger en Boozy Mylkshake Pandan Pina Colada wel vegan waren. Want het was toch gewoon kaas op zijn cheeseburger en die schuimende mylkshake is toch wel gewoon gemaakt van zuivel? Zo zie je maar hoe je zintuigen je in het ootje kunnen nemen. Want trust me: alles op de kaart is vegan en waanzinnig lekker!

Vegan restaurant Deer Mama.

Vegan mylkshakes?

Zoetekauwen en toetjesmensen opgelet! Naast een uitgebreide lunch- en dinerkaart met veel hartige gerechtjes, staat dit restaurant bekend om de lekkerste vegan mylkshakes, sunday ijsjes, soft ijsjes en taart. Oelala… Een blik in de vitrine en het water loopt je in de mond. Hoe flikken ze het om zonder zuivel toch een romige mylkshake klaar te spelen? Ze hebben een geheime receptuur van rijst- en sojamelk waar ze weinig over los willen laten en een indrukwekkende machine in de zaak staan. Ik ging trouwens voor de Instagramwaardige Unicorn Cotton Candy & Strawberry mylkshake bij mijn Sticky No-Chicken Bowl. Ik krijg weer trek nu ik eraan denk…

Deer Mama zit in hartje Pijp, de tram stopt voor de deur (Ceintuurbaan 71H, Amsterdam). Bekijk meer over dit vegan restaurant.

Meer duurzaam in Amsterdam tips van thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: