Duurzaam restaurant met michelinster: RIJKS in Amsterdam.

RIJKS: quintessentially Dutch, but with a Michelin star

Voor op je groenere ik-heb-iets-speciaals-te-vieren-lijstje: RIJKS. Dineren in het Rijksmuseum. Hier draait alles om Hollandse producten in al hun eenvoud, oftewel ‘low food’. Onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk en keukenchefs Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen proef je de ‘keuken van de Lage Landen’ op z’n allerbest. Niet verrassend dat het restaurant is bekroond met een Michelinster.

Eten in het Rijksmuseum

At thegreenlist.nl hadden we weer eens iets te vieren en vonden dat een perfecte reden (of excuus?) om te gaan tafelen bij RIJKS. Na alle enthousiaste verhalen werd het hoog tijd om het zelf mee te maken. We kregen een plekje aan de chefs table van Friso van Amerongen – wat een spektakel om van dichtbij te zien hoe een sterrenkeuken werkt. We konden kiezen uit twee menu’s: het traditionele RIJKS-menu of het RIJKS Next Menu. Onze keuze viel op het Next Menu, een zes- of zevengangenmenu dat lokaal en seizoensgebonden koken nét dat beetje extra spanning geeft. Het team van RIJKS werkt ook voor deze menukaart samen met de beste boeren, tuinders en vissers. Het resultaat zijn spannende Hollandse gerechten met een exotische twist zoals Noordzeekrabcurry en tarbot met pinda, tamarinde en knoflook.

Heb je iets te vieren of heb je een missie om alle bijzondere restaurants af te vinken? Dan is RIJKS absoluut een tip, bekroond met een Michelinster.

Culinair genieten bij RIJKS

Kortom, bij RIJKS gaat duurzaamheid over lokaal, seizoensgebonden koken en een eerlijke keten. Dat betekent dus niet per se volledig plantaardig, hoewel er in overleg veel mogelijk is, zodat iedereen kan genieten van een culinaire topavond. En over het interieur kunnen we korter zijn. Hallo, je dineert in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Denk je nu wauwie en wil je zelf het RIJKS gaan ervaren? Meer informatie vind je op hun website.
Adres: Museumstraat 2, Amsterdam.

Meer duurzame tips in Amsterdam

Sources: guide.michelin.com. photo credits: RIJKS (Chantal Arnts & Nina Slagmolen) & thegreenlist.nl. Chantal: foto 2, 3, 6. Nina: foto 4 & 7. Other: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: