Duurzaam boodschappen doen bij Kazidomi.

Gezond boodschappen doen en mét flinke korting bij Kazidomi

Bij een groene lifestyle hoort natuurlijk ook een bewuster voedingspatroon. Dus naast vaker plantaardig(er) eten en minder verspillen, probeer ik me ook meer in duurzame voeding te verdiepen. Mijn voornemen om te kiezen voor minder zooi en meer lokaal en uit het seizoen blijkt in de praktijk nog best wel lastig. Totdat ik een nieuwe groene webshop ontdekte die het uitzoekwerk voor mij doet én alle duurzame pluspunten per product ook nog eens aan je toont. En had ik al verteld dat je ook nog eens met flinke korting kunt kopen? Ken jij Kazidomi al?

Bij Kazidomi doen gezondheidsdeskundigen het uitzoekwerk voor je

In samenwerking met Kazidomi

Mijn kikkererwten curry smaakt nóg lekkerder sinds ik weet dat ze uit een duurzaam (b-corp) familiebedrijf uit Turkije komen. Dit is één van mijn eerste aankopen geweest bij Kazidomi, een Belgische webshop waar je meer dan 3.500 producten vindt voor een gezonde voeding, zero waste lifestyle en natuurlijke verzorging. Van goede peulvruchten tot groene make-up, van duurzame wijntjes tot zero waste accessoires en van babyproducten tot natuurlijke schoonmaakmiddelen tot… Je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt het in deze groene supermarkt! Elk product wordt gecheckt door gezondheidsdeskundigen. En moet je kijken hoe overzichtelijk zij de duurzame pluspunten (met tags) met je delen? Dit maakt kiezen pas echt makkelijk:

Duurzaam boodschappen doen doe ik online bij Kazidomi.
Duurzaam boodschappen doen doe ik online bij Kazidomi.

Kortom, de ideale webshop voor iemand zoals ik die graag duurzamer wil kiezen, maar tegelijk kennis en tijd (en okay: zin) mist om alles uit te zoeken. Dankzij deze handige tags biedt Kazidomi trouwens ook uitkomst voor mensen met een vegan- en glutenvrijdieet of een voedselallergie.

Duurzaam mét flinke kortingen: kan dat?

‘Beoordeeld door voedingsexperts’ dat klinkt als een webshop met een prijskaartje. Nou helemaal niet, aangezien deze healthy supermarkt juist een missie heeft om een gezonde, groene levenstijl toegankelijk en gemakkelijk te maken voor iedereen. Om dit te kunnen bieden wordt er direct bij de producent ingekocht. Zo kan de prijs laag blijven en zicht op de beste kwaliteit hoog. Klinkt goed toch? Maar er is meer. Als je regelmatig duurzamer koopt zoals ik, dan kan een lidmaatschap nóg meer korting opleveren.

Gezond boodschappen doen zonder gedoe en mét flinke korting doe je dus bij Kazidomi

Een lidmaatschap kost 80 euro per jaar. En dan krijg je per product extra korting die kan oplopen tot 50 procent per item. Een voorbeeld: als lid deed ik boodschappen ter waarde van ruim 80 euro. Op alle producten samen zat een korting ter waarde van 25 euro. Zo kreeg ik 30 procent korting op een fles olijfolie, nog eens 30 procent korting op een heerlijke ambachtelijke pindakaas, 10 procent op een fles bio wijn en ook 20 procent op een pak koffie. Ik betaalde dus geen 80 euro voor mijn groene boodschappen maar 65 euro. Als ik dit jaar drie keer boodschappen bestel, dan heb ik mijn lidmaatschap er dus al uit. En dat gaat wel lukken aangezien ze zoveel hebben: gezonde, duurzame voeding, natuurlijke verzorging, eco make-up, milieurvriendelijke schoonmaakmiddelen en organic babyproducten zijn slechts enkele productcategorieën. Kazidomi zegt hier zelf over dat klanten gemiddeld 300 euro per jaar besparen. En stel nou dat je het lidmaatschap van 80 euro na een jaar niet hebt terugverdiend met kortingen, dan wordt je lidmaatschap gratis met een jaar verlengd! Lijkt dit je ook wat? Lees dan snel verder, want ik heb een super aantrekkelijke kortingscode voor je waarmee je nóg meer korting kunt pakken.

Duurzaam boodschappen doen bij Kazidomi.

Duurzame online supermarkt: wat ik bij Kazidomi heb gekocht

Kazidomi heeft mij gevraagd om hun webshop en producten een langere periode te gaan testen. Dit heb ik bijna een jaar gedaan en ik ben ontzettend tevreden over het brede aanbod, de hulp in de webshop door middel van tags met eigenschappen per product, maar ook de snelle levering en extra korting per product als lid zijn een voordeel. Mijn allergrootste ontdekking via Kazidomi is het biologische en vegan beautymerk Avril. Vooral hun make-up vind ik erg goed én aantrekkelijk geprijsd. Als lid betaal ik nog geen 6 euro voor een foundation waar ik maanden mee doe. Verder koop ik ook graag biologische peulvruchten van het huismerk van Kazidomi, vooral linzen en kikkererwten. Deze worden in grote papieren zakken bezorgd en giet ik over in mijn weckpotten. Ook de fairtrade koffiebonen vind ik echt een aanrader en het assortiment schoonmaakmiddelen is ronduit indrukwekkend. Hieronder een impressie wat ik onlangs bij Kazidomi heb gekocht:

Mijn duurzame boodschappenpatroon

Ik doe gemiddeld één keer per twee maanden een bestelling bij Kazidomi. Ik vul dan vooral mijn voorraden make-up en verzorging en bulk-producten aan zoals koffie en gedroogde peulvruchten. Omdat Kazidomi een Belgische online supermarkt is, verkopen ze ook veel (voornamelijk Franse) merken die wij in Nederland niet kennen. Ik vind dat heel leuk om te proberen. Zo ontdekte ik laatst een mooi stuk kinderzeep van een voor mij onbekend Frans merk voor een kleine prijs. Daarnaast verkopen ze veel bekende groene merken die je ook bij een Ekoplaza in het schap ziet liggen, soms wel voor een lagere prijs (als je lid bent tenminste).

Ook gezond boodschappen doen bij Kazidomi? Gebruik dan wel deze kortingscode

Smaakt dit naar meer en wil je zelf ervaren hoe gemakkelijk en fijn het is om bij Kazidomi boodschappen te doen? Dan heb ik twee kortingcodes voor je die je kunt gebruiken in de webshop:

  • Wil je een lidmaatschap afsluiten zodat je elke keer als je iets koopt éxtra korting op producten krijgt? Met de kortingscode GREENLIST20LID krijg je twintig euro korting op het afsluiten van een lidmaatschap. Het lidmaatschap bedraagt nu 80 euro per jaar. Dit kan interessant zijn als je van plan bent om minimaal drie keer meerdere dingen besluit te kopen. Word nu lid!
  • Zonder lidmaatschap boodschappen doen kan uiteraard ook. Je profiteert dan nog steeds van aantrekkelijke prijzen, (maar niet van de extra korting per product zoals het lidmaatschap wel biedt). Hiervoor heb ik een andere kortingscode! Met de code GREENLIST10 krijg je tien procent korting op je bestelling in de webshop*. Bekijk de webshop.

*Bij een bestelling van minimaal 49 euro + gratis verzending.

Meer over budget shoppen: bekijk ook de duurzame boodschappen challenge die wij hebben gedaan. Een maand rondkomen van 100 euro boodschappengeld.

Girlpower: groene supermarkt met een goed verhaal

De oprichter van Kazidomi, een mooi voorbeeld van vrouwelijk leiderschap bij een groen bedrijf.
Photo credit: Kazidomi

Ken je het fenomeen B Corp? Het is een label voor bedrijven die hun producten en diensten vooral inzetten voor een betere wereld. Je mag er best geld mee verdienen, als je maar zorgt voor impact op sociaal en duurzaam gebied. Ook Kazidomi heeft dit label en wat ik écht tof en bijzonder vind: de oprichter, Emna Everard, is een jonge dame van nog geen dertig jaar oud, zij is ook ceo van het bedrijf. Haar liefde voor gezond eten heeft ze van haar ouders, beiden voedingsdeskundigen (die nog steeds meehelpen bij de selectie van producten). Haar missie om gezond eten toegankelijk te maken voor iedereen sijpelt door in haar hele bedrijfsvoering. Zo geeft het bedrijf ook regelmatig lidmaatschappen weg aan mensen die het nodig hebben, schenkt ze regelmatig aan goede doelen die hetzelfde nastreven: behoud van milieu, vrouwenrechten, gezondheid en hongersnood tegengaan. Ook leden kunnen een deel van hun besparingen direct schenken aan een bepaald doel.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: