Vegan pompoenstamppot met boerenkool 'Asian style'
Deze vegan pompoenstamppot met boerenkool is een waanzinnig smaakvol en kleurrijk gerecht dat je echt moet proberen. Met verse boemboe en rijst in plaats van aardappelen en jus, is stamppot misschien niet helemaal de juiste naam voor dit gerecht. Maar ongelooflijk lekker is dit buitenbeentje wel!
Voorbereiding 30 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Gang hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Nederlands
staafmixer/blender
snijplank
groentemes
hapjespan
(steel)pan
wok
1 zak baby kale (baby variant bloemkool, 200 gr) Gewone bloemkool kan ook 1 flespompoen in blokjes van 2 ~ 3 cm of 2-3 zoete aardappels in blokjes (of mix) 10 kemirinoten 1 chilipeper 1 duim gember 2 kruidnagels 1 kaneelstok 1 ui fijn gesneden 4 tenen knoflook 200 gr rijst platte peterselie optioneel sojasaus optioneel
Curry maken Pureer de knoflook, kruidnagels, chilipeper, gember en kemirinoten met een staafmixer/blender tot een pasta.
Verhit wat olie in een hapjespan op medium/hoog vuur en fruit de uien todat ze goudbruin zijn.
Voeg de knoflook/kruidenpasta toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
Voeg de flespompoen toe en bak nog een minuutje mee op hoog vuur.
Voeg wat water toe en verlaag het vuur.
Laat de flespompoen (en/of zoete aardappel) zachtjes gaar pruttelen totdat deze zacht wordt (10 ~ 20 minuten).
Wokken Neem een wok en verhit deze op hoog vuur met (wok)olie.
Wok de rijst en baby boerenkool todat de rijst begint te karameliseren en de boerenkoolblaadjes zijn geslonken.
Voeg nu de flespompoen curry toe aan de rijst en de boerenkool en wok nog even een paar minuutjes.
Schep een portie van de vegan pompoenstamppot op een bord en garneer het met peterselie en sojasaus: enjoy!
Trefwoord vegan, boerenkool, Aziatisch eten, pompoen, Hollands, pompoenstamppot, flespompoen, boemboe