Ga terug
+ servings
Pittige spinazie curry op Indiase wijze.

Pittige spinazie curry op Indiase wijze

Deze pittige spinazie curry is one of a kind. Door kruiden op de juiste manier te stapelen en de spinazie lekker te laten pruttelen, maak je een spinazie maal klaar zoals je 'm waarschijnlijk nog niet eerder hebt gegeten. Leer spinazie op een andere manier kennen! Spicy!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Keukengerei

  • blender/ staafmixer/ keukenmachine (Ik gebruik een koffiebonenmaler.)
  • gietijzeren emaille braadpan
  • snijplank
  • mes
  • spatel

Ingrediënten
  

  • 1 zak verse spinazie 600 gr
  • 1 tl garam masala
  • 2 uien versnipperd
  • 6 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • ½ tl fenegriek hele zaadjes
  • 1 tl komijnzaad hele zaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 kopje (vegan) bouillon
  • 2 el zonnebloemolie of ghee
  • ½ chilipeper versnipperd
  • 1 blik kokosmelk
  • verse koriander of platte peterselie gesneden

Instructies
 

Zelf knoflook- en gemberpasta maken

  • Doe de knoflook en gember in een blender of staafmixer en pureer het tot een pasta.

Het 'temperen' van de hele kruiden

  • Indiaas eten begint bijna altijd met het op smaak brengen van de olie in de pan. Verwarm de olie (of ghee) in de pan op hoog vuur en voeg de hele kruiden toe (optioneel een chilipeper). Truc: Voeg een paar hele mosterdzaadjes toe, zodra deze ‘poppen’ weet je dat stap 2 klaar is.

De aromaten

  • Voeg de uien toe aan de pan en laat deze goudbruin worden. Voeg nu de knoflook-gemberpasta toe en bak nog een minuutje mee en blijf roeren (let op: de pasta brandt snel aan). Voeg als laatste de tomatenpasta toe en roer kort rond.

Bouillon maken

  • Voeg een half kopje bouillon toe en roer door de saus, laat de saus een beetje indikken. Voeg de garam masala toe

Spinazie toevoegen

  • Voeg een flinke hand spinazie toe aan de pan en begin te roeren. Zodra deze genoeg is geslonken, blijf je deze stap herhalen totdat alle spinazie in de pan is. Gebruik scheutjes bouillon om de spinazie sneller te laten slinken als de pan te droog wordt.

Sudderen

  • Laat op laag vuur de spinazie lekker sudderen (minstens 45 minuten) en blijf de curry proeven. Niet op smaak? Gebruik garam masala kruiden om de curry op smaak te brengen. Te kruidig? Gebruik wat kokosmelk om het gerecht milder te maken.
  • Garneer de pittige spinazie curry op een bordje met wat koriander of een platte peterselie. Lekker met rijst of naanbrood. Enjoy!
Trefwoord spinazie, vegan, vegan curry, Indiaas, currygerecht