Deze pittige spinazie curry is one of a kind. Door kruiden op de juiste manier te stapelen en de spinazie lekker te laten pruttelen, maak je een spinazie maal klaar zoals je 'm waarschijnlijk nog niet eerder hebt gegeten. Leer spinazie op een andere manier kennen! Spicy!
blender/ staafmixer/ keukenmachine (Ik gebruik een koffiebonenmaler.)
gietijzeren emaille braadpan
snijplank
mes
spatel
Ingrediënten
1zakverse spinazie600 gr
1tlgaram masala
2uienversnipperd
6tenenknoflook
1duimgember
½tlfenegriekhele zaadjes
1tlkomijnzaadhele zaadjes
1eltomatenpuree
1kopje(vegan) bouillon
2elzonnebloemolieof ghee
½chilipeperversnipperd
1blikkokosmelk
verse koriander of platte peterseliegesneden
Instructies
Zelf knoflook- en gemberpasta maken
Doe de knoflook en gember in een blender of staafmixer en pureer het tot een pasta.
Het 'temperen' van de hele kruiden
Indiaas eten begint bijna altijd met het op smaak brengen van de olie in de pan. Verwarm de olie (of ghee) in de pan op hoog vuur en voeg de hele kruiden toe (optioneel een chilipeper). Truc: Voeg een paar hele mosterdzaadjes toe, zodra deze ‘poppen’ weet je dat stap 2 klaar is.
De aromaten
Voeg de uien toe aan de pan en laat deze goudbruin worden. Voeg nu de knoflook-gemberpasta toe en bak nog een minuutje mee en blijf roeren (let op: de pasta brandt snel aan). Voeg als laatste de tomatenpasta toe en roer kort rond.
Bouillon maken
Voeg een half kopje bouillon toe en roer door de saus, laat de saus een beetje indikken. Voeg de garam masala toe
Spinazie toevoegen
Voeg een flinke hand spinazie toe aan de pan en begin te roeren. Zodra deze genoeg is geslonken, blijf je deze stap herhalen totdat alle spinazie in de pan is. Gebruik scheutjes bouillon om de spinazie sneller te laten slinken als de pan te droog wordt.
Sudderen
Laat op laag vuur de spinazie lekker sudderen (minstens 45 minuten) en blijf de curry proeven. Niet op smaak? Gebruik garam masala kruiden om de curry op smaak te brengen. Te kruidig? Gebruik wat kokosmelk om het gerecht milder te maken.
Garneer de pittige spinazie curry op een bordje met wat koriander of een platte peterselie. Lekker met rijst of naanbrood. Enjoy!