Sticky rice mango volgens traditioneel Thais recept
Mijn lievelingstoet is sticky rice mango. Toevallig ook een vegan toet. Dit gerecht is echt een traktatie en te lekker om te wachten tot je weer een keer bij een Thais restaurant bent. Kom, we gaan het zelf maken!
optioneelgeroosterde sesam of mungbonen (laatste ook te koop bij de toko)
Instructies
Sticky rice maken (dag van tevoren)
Was de sticky rice goed zodat het overtollige zetmeel wegspoelt.
laat de sticky rice minimaal 6 uur weken in water: zet het de avond van te voren onder water in een maatbeker.
Giet de sticky rice af en laat in een stoommandje in 25 minuten gaar stomen. Voor het stomen van de sticky rice: gebruik een bamboe stoommandje met wat bakpapier op de bodem zodat de rijst niet kleeft aan het mandje. Het is ook mogelijk om een zeef op te hangen boven een pan met kokend water om de rijst te stomen.
kokossaus en mango bereiden
Giet de kokosmelk in een klein pannetje en zet het op laag vuur.
Voeg de santen, suiker, rietsuiker en zout toe en roer totdat de santen en de suiker is opgelost. Let op: als je santen te hard verhit, gaat het naar zeep smaken.
Snijd de mango in stukjes en zet het apart.
Schep een paar eetlepels sticky rice op een bord en bedek het met stukjes mango.
Giet de kokosmelk er ruim overheen.
Optioneel: garneer met wat geroosterde sesam of geroosterde mungbonen.