Ga terug
+ servings
Vegetarische tikka masala recept

Tikka masala met linzen, paprika en aardappelen

Deze tikka masala is een kindvriendelijk vegan currygerecht boordevol groenten zoals linzen, paprika en aardappel. En je kunt 'm zo pittig maken zoals je zelf wil. Ik maak 'm met een duurzame en Hollandse twist.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Keukengerei

  • stoofpan
  • bakpan (met milieuvriendelijke anti-aanbaklaag)
  • mes of dunschiller

Ingrediënten
  

  • 2 el koolzaadolie (of andere olie om mee te bakken)
  • 1 ui grof gesneden
  • 165 gr tikka masala currypasta (of minder voor minder pittige variant)
  • 1 blik (biologische) tomatenblokjes
  • 1 blik (biologische) kokosmelk
  • 3 wortelen (of 1 winterwortel)
  • 400 gr (3 grote) vastkokende aardappelen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 265 gr bruine en depuis linzen (uit blik of voorgekookt)
  • topping: verse koriander of peterselie, lenteui, limoensap

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui.
  • Voeg de tikka masala currypasta toe en laat even kort meebakken.
  • Doe de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Maak intussen de groenten schoon, schil waar nodig, en snijd in grove stukken.
  • Doe de wortel en aardappelen bij de curry en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de paprika’s en linzen toe en stoof 5 minuten zachtjes mee.
  • Serveer de curry in ruime borden of schaaltjes met rijst of naanbrood en garneer met de toppings
  • Geniet ervan.
Trefwoord kindvriendelijk, vegan, pittig eten, tikka masala, Indiaas, currygerecht