Tikka masala met linzen, paprika en aardappelen
Deze tikka masala is een kindvriendelijk vegan currygerecht boordevol groenten zoals linzen, paprika en aardappel. En je kunt 'm zo pittig maken zoals je zelf wil. Ik maak 'm met een duurzame en Hollandse twist.
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang hoofdgerecht
Keuken Indiaas
2 el koolzaadolie (of andere olie om mee te bakken) 1 ui grof gesneden 165 gr tikka masala currypasta (of minder voor minder pittige variant) 1 blik (biologische) tomatenblokjes 1 blik (biologische) kokosmelk 3 wortelen (of 1 winterwortel) 400 gr (3 grote) vastkokende aardappelen 2 rode paprika’s 1 gele paprika 265 gr bruine en depuis linzen (uit blik of voorgekookt) topping: verse koriander of peterselie, lenteui, limoensap
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui.
Voeg de tikka masala currypasta toe en laat even kort meebakken.
Doe de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Maak intussen de groenten schoon, schil waar nodig, en snijd in grove stukken.
Doe de wortel en aardappelen bij de curry en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de paprika’s en linzen toe en stoof 5 minuten zachtjes mee.
Serveer de curry in ruime borden of schaaltjes met rijst of naanbrood en garneer met de toppings
Geniet ervan.
Trefwoord kindvriendelijk, vegan, pittig eten, tikka masala, Indiaas, currygerecht