Venkelschotel met krieltjes
Een heerlijke venkelschotel met krieltjes. Favoriet bij kinderen en snel klaar. Zo verwerk je venkel in een makkelijk te maken ovengerecht.
Voorbereiding 20 minuten min
oventijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
grote kom
stoom- of kookpan
ovenschaal
2 venkels in plakken 500 gr krieltjes gehalveerd beetje zeezout 1 rode peper (of scheut sambal) fijngesneden 1 hand verse peterselie fijngesneden potje zwarte olijven in plakjes 125 ml haverroom 6-8 el edelgistvlokken 2 el chiazaad 3 el hummus 3 el plantaardige kwark 1 rode ui fijngesneden plantaardige rasp naar wens
Afmaken Leg de voorgekookte krieltjes in een ovenschaal.
Verdeel de venkel erover.
Bestrooi met de zeezout.
Meng de gesneden rode peper, peterselie en plakjes olijven met de haverroom, edelgistvlokken, het chiazaad, de hummus, plantaardige kwark en rode ui en schenk dit over de groenten.
Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord vegan, ovengerecht