Ga terug
+ servings
Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

Venkelschotel met krieltjes

Een heerlijke venkelschotel met krieltjes. Favoriet bij kinderen en snel klaar. Zo verwerk je venkel in een makkelijk te maken ovengerecht.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Keukengerei

  • grote kom
  • stoom- of kookpan
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 venkels in plakken
  • 500 gr krieltjes gehalveerd
  • beetje zeezout
  • 1 rode peper (of scheut sambal) fijngesneden
  • 1 hand verse peterselie fijngesneden
  • potje zwarte olijven in plakjes
  • 125 ml haverroom
  • 6-8 el edelgistvlokken
  • 2 el chiazaad
  • 3 el hummus
  • 3 el plantaardige kwark
  • 1 rode ui fijngesneden
  • plantaardige rasp naar wens

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stoom of kook de venkel en krieltjes beetgaar.

Afmaken

  • Leg de voorgekookte krieltjes in een ovenschaal.
  • Verdeel de venkel erover.
  • Bestrooi met de zeezout.
  • Meng de gesneden rode peper, peterselie en plakjes olijven met de haverroom, edelgistvlokken, het chiazaad, de hummus, plantaardige kwark en rode ui en schenk dit over de groenten.
  • Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord vegan, ovengerecht