Ga terug
+ servings
Sperziebonen en aardappel curry

Weinig tijd? Check deze curry van sperziebonen en aardappel!

Met weinig ingrediënten zet je toch zo een heerlijk gerecht op tafel. Dat blijkt wel weer met deze vegan curry uit India. Het enige wat je voor deze droge curry nodig hebt, zijn sperziebonen en aardappel – dat wordt piepers schillen – en een aantal smaakmakers zoals garam masala en knoflook. Tip: Maak deze vegan maaltijd in de ochtend of de avond ervoor, dan is je curry nog beter van smaak.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Keukengerei

  • wokpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl zout
  • 2 tl garam masala

Instructies
 

Voorbereiding

  • Haal de uiteinden van de sperziebonen af en snijd in stukken van ongeveer 1 cm.
  • De aardappelen kunnen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm worden gesneden (zonder schil) en de knoflookteentjes mag je fijnsnijden.

Afmaken

  • Verwarm 3 el zonnebloemolie in een wokpan.
  • Voeg 1 el komijnzaad en de fijngesneden knoflook toe.
  • Voeg na 1 minuut de aardappelblokjes toe, samen met 1 tl kurkuma.
  • Roer alles goed door, zet het vuur op middelhoog en doe een deksel op de pan.
  • Laat dit 5 minuten staan en roer af en toe een keer door.
  • Voeg de sperziebonen toe, samen met 1,5 tl zout.
  • Je kunt hierna de deksel weer op de pan leggen.
  • Bak 15 minuten op laag vuur, maar vergeet niet af en toe een keer te roeren.
  • Voeg tot slot 2 tl garam masala toe. Bak het geheel tot de aardappelen en bonen gaar zijn.
  • Zet vervolgens het vuur uit en serveer.
Trefwoord vegan, vegan curry, makkelijke maaltijd, Indiaas, sperziebonen, aardappel