Ga terug
+ servings
Vegan bao buns met jackfruit

Vegan recept: bao buns met jackfruit

Dit is één van mijn favoriete broodjes: bao buns met jackfruit. Met bao buns kun je eindeloos variëren en het staat zo gezellig op tafel als je gasten hebt.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Keukengerei

  • koekenpan
  • kookpan
  • stoommandje
  • bakpapier
  • keukenrol

Ingrediënten
  

  • 1 blik Fairtrade Original pulled young jackfruit
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 el agavesiroop
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • 1,5 el hot sauce/ srirachasaus
  • 2 tl Japanse mirin
  • 1 tl maïzena + 2 tl water
  • 2 tl water
  • 6 bao buns
  • 2 snackkomkommers
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode of gele peper
  • 1 scheutje rijstazijn
  • rode kool rauw & fijngesneden
  • 1 handje verse koriander
  • 1 handje geroosterde pinda’s
  • hoisinsaus

Instructies
 

Bao buns

  • Breng water aan de kook in een kookpan (waar het stoommandje precies op past).
  • Knip het bakpapier in de vorm het stoommandje en verspreid dit op de bodem.
  • Verspreid de bao buns in het stoommandje en stoom volgens de verpakking.

Jackfruit

  • Pak een koekenpan.
  • Voeg de ketjap manis, knoflook, sojasaus, agavesiroop, sriracha & Japanse mirin toe en verwarm op laag vuur.
  • Meng in een klein schaaltje de maizena met het water en voeg vervolgens toe aan de marinade in de koekenpan zodat de marinade goed bindt.
  • Giet de pulled jackfruit af en dep het droog met de keukenrol.
  • Voeg de jackfruit toe aan de marinade en laat het met de deksel op de pan 15 minuten sudderen.
  • Indien de marinade niet voldoende is ingedikt, verwijder de deksel om het verder in te laten koken.

Toppings

  • Snijd ondertussen de komkommer in kleine plakjes en voeg toe aan een schaaltje met een scheut rijstazijn voor een fris zuurtje.
  • Snijd de lente-ui en de rode peper in kleine ringen en snijd de pinda’s in fijne stukken.
  • Dien de lente-ui, de rode peper, de fijngesneden pinda’s, de rode kool, de koriander en de komkommer op in ieder een eigen schaaltje.

Afmaken

  • Verspreid de bao buns, de jackfruit en alle overige toppings op tafel.
  • Bouw je eigen bao bun en garneer extra met verse koriander en hoisin saus.

Notities

Tip: Als je de bao buns bij de toko hebt gekocht, laat ze voordat je ze gaat stomen al even ontdooien. Zo kun je ze makkelijk uit elkaar halen en los van elkaar stomen in de stoommand.
Trefwoord vegan rendang, jackfruit, vegan recept, bao, buns, bao buns