Ga terug
+ servings
Indiaas vegan recept chapati

(Indiaas platbrood): makkelijk bijgerecht

Chapati is Indiaas platbrood en is een heerlijk bij een droge Indiase curry, aloo beans. Ik vertel je graag hoe ik deze broodjes makkelijk zelf maakt. Het geeft net wat extra's mee aan je vegan currygerecht.
5 van 1 stem
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 6 stuks

Keukengerei

  • keukenweegschaal
  • maatbeker
  • mengkom
  • deegroller
  • koekenpan
  • keukentang

Ingrediënten
  

  • 75 gr bloem
  • 75 gr volkorenmeel
  • 75 ml water

Instructies
 

Voorbereiden

  • Voeg de bloem en volkorenmeel samen met het water toe aan een mengkom en kneed met je handen zo'n 5 minuten tot een zacht en soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, draai hier balletjes van en rol deze uit tot een paar mm dik.
  • Vebruik eventueel wat extra bloem als het deeg plakt aan de deegroller.

Afmaken

  • Warm een koekenpan op en leg de chapati hierin.
  • Wanneer beide kanten droog zijn en er kleine bubbels ontstaan, kun je met een keukentang de chapati boven het vuur houden (zonder pan).
  • Het platbrood zal opblazen.
  • Herhaal tot het deeg op is.

Notities

Kook je niet op gas? Bak de chapati dan net iets langer in de pan. Hij zal dan niet veel opblazen.
Trefwoord vegan, Indiaas, bijgerecht, platbrood