Ga terug
+ servings
hummus bowl met harissa-tomatensaus

Homemade hummus met harissa-tomatensaus

Hummusbowl! Een snel gerecht van The Green Kitchen na een drukke dag. Zo zet je binnen een handomdraai deze overheerlijke hummus op tafel, mét harissa-tomatensaus.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosten
Porties 2 personen

Keukengerei

  • 2 kommen
  • pan
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

Voor de harissa-tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 5 el tomatenpuree
  • 5 el water plus eventueel extra
  • 1 el harissa plus eventueel extra
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout

Voor de snelle hummus

  • 400 gr kikkererwten (blik) afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el tahin
  • 4 el heet water
  • sap van halve citroen
  • 1 tl gemalen komijn fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • zout naar smaak

Opdienen met

  • 2 tl Za'atar (een kruid)
  • 1/4 komkommer in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • tahin om te besprenkelen
  • Libanees brood om te lepelen

Instructies
 

Harissa-tomatensaus

  • Maak eerst de harissa-tomatensaus.
  • Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur en voeg de rest van de ingrediënten voor de harissa-tomatensaus toe.
  • Schenk er extra water bij als de saus te dik is.
  • Proef en corrigeer eventueel de smaak, zet het vuur laag en laat pruttelen terwijl je de hummus maakt.

Hummus

  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
  • Voeg wat extra tahin of water toe als de hummus te dik is, en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de hummus in 2 kommen en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem.
  • Schenk de warme harissa-tomatensaus erop en bestrooi met de za'atar.
  • Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de peterselie erover.
  • Besprenkel met tahin en gebruik een stukje brood als lepel.
Trefwoord vegan, tomatensaus, hummus, hummusbowl