Homemade hummus met harissa-tomatensaus
Hummusbowl! Een snel gerecht van The Green Kitchen na een drukke dag. Zo zet je binnen een handomdraai deze overheerlijke hummus op tafel, mét harissa-tomatensaus.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Gang hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosten
Voor de harissa-tomatensaus 1 el olijfolie 5 el tomatenpuree 5 el water plus eventueel extra 1 el harissa plus eventueel extra 1 tl gemalen komijn 1 tl paprikapoeder 1 tl zout Voor de snelle hummus 400 gr kikkererwten (blik) afgespoeld en uitgelekt 4 el tahin 4 el heet water sap van halve citroen 1 tl gemalen komijn fijngesneden 1 tl gemalen koriander zout naar smaak Opdienen met 2 tl Za'atar (een kruid) 1/4 komkommer in blokjes 2 tomaten in blokjes 1 bosje peterselie fijngesneden tahin om te besprenkelen Libanees brood om te lepelen
Harissa-tomatensaus Maak eerst de harissa-tomatensaus.
Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur en voeg de rest van de ingrediënten voor de harissa-tomatensaus toe.
Schenk er extra water bij als de saus te dik is.
Proef en corrigeer eventueel de smaak, zet het vuur laag en laat pruttelen terwijl je de hummus maakt.
Hummus Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
Voeg wat extra tahin of water toe als de hummus te dik is, en breng op smaak met zout en peper.
Schep de hummus in 2 kommen en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem.
Schenk de warme harissa-tomatensaus erop en bestrooi met de za'atar.
Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de peterselie erover.
Besprenkel met tahin en gebruik een stukje brood als lepel.
Trefwoord vegan, tomatensaus, hummus, hummusbowl