Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan erwtensoep
Opwarmen na een koude dag met deze heerlijke vegan erwtensoep. Een pittige soep, zonder rookworst. Iedereen houdt van deze variant. Toch liever worst? Voeg een vegetarische of vegan rookworst in stukjes toe.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereiding
30
minuten
min
Bereiding
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
soep
Keuken
Hollands
Porties
6
Keukengerei
grote soeppan
koekenpan
vergiet
Ingrediënten
1x
2x
3x
500
gr
spliterwten
2
liter
groentebouillon
3
laurierblaadjes
1
rode peper
1
ui
1
rode paprika
1
prei
2
tl
kerriepoeder
1
winterpeen
1
tl
kurkuma
½
knolselderij
4
aardappels
iets kruimig
bladselderij
1
tl
sambal oelek
beetje
olie
om in te bakken
Instructies
Was de spliterwten.
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de spliterwten en laurierblaadjes toe en kook ze 1 uur op laag vuur.
Was en snijd ondertussen de groenten in stukjes. Verwijder naar wens de zaden van de rode peper.
Bak de stukjes ui, paprika, prei en rode peper op in de kerriepoeder en kurkuma.
Voeg dit na 45 minuten met de stukjes wortel, knolselderij en aardappel toe aan de bouillon en laat nog eens 45 minuten koken.
Voeg gesneden bladselderij en eventueel sambal Oelek naar smaak toe.
Notities
Lekker erbij: roggebrood met vegan spek.
Trefwoord
vegan, snert, erwtensoep, soep