Ga terug
+ servings
Snert met pit vegan

Vegan erwtensoep

Opwarmen na een koude dag met deze heerlijke vegan erwtensoep. Een pittige soep, zonder rookworst. Iedereen houdt van deze variant. Toch liever worst? Voeg een vegetarische of vegan rookworst in stukjes toe.
No ratings yet
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur 30 minuten
Gang soep
Keuken Hollands
Porties 6

Keukengerei

  • grote soeppan
  • koekenpan
  • vergiet

Ingrediënten
  

  • 500 gr spliterwten
  • 2 liter groentebouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 winterpeen
  • 1 tl kurkuma
  • ½ knolselderij
  • 4 aardappels iets kruimig
  • bladselderij
  • 1 tl sambal oelek
  • beetje olie om in te bakken

Instructies
 

  • Was de spliterwten.
  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg de spliterwten en laurierblaadjes toe en kook ze 1 uur op laag vuur.
  • Was en snijd ondertussen de groenten in stukjes. Verwijder naar wens de zaden van de rode peper.
  • Bak de stukjes ui, paprika, prei en rode peper op in de kerriepoeder en kurkuma.
  • Voeg dit na 45 minuten met de stukjes wortel, knolselderij en aardappel toe aan de bouillon en laat nog eens 45 minuten koken.
  • Voeg gesneden bladselderij en eventueel sambal Oelek naar smaak toe.

Notities

Lekker erbij: roggebrood met vegan spek.
Trefwoord vegan, snert, erwtensoep, soep