Verwarm de olijfolie in een wok- of grote hapjespan.
Bak de paprikapoeder, Italiaanse kruiden en tomatenpuree ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee, blijf roeren.
Voeg de stukjes pompoen, wortel en pesto toe. Meng goed en zet de deksel op de pan. Laat ongeveer 3 minuten stoven.
Blender ondertussen de tomaten met een beetje zout in een blender of met een staafmixer tot tomatensaus.
Draai het vuur lager. Voeg de tomatensaus, limoensap, spruitjes en bleekselderij toe. Roer nogmaals goed en stoof vervolgens 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe even, terwijl het gaart.
Bak ondertussen in een andere pan de champignons bruin, voeg eventueel een scheutje water toe, zodat ze goed bruin worden. Zet apart.
Maak de gnocchi klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Zet het vuur uit wanneer de grote pan met groenten na 20 minuten gaar is en voeg de stukjes komkommer, plakjes olijven, gebakken stukjes champignons en gesneden basilicum toe. Roer om en laat nog even mee warmen.
Meng voor het opdienen een flinke scheut balsamicoazijn erdoor. Serveer deze rijke groenteschotel bij een opscheplepel gnocchi of meng de gnocchi's door de wintergroenten.