Ga terug
+ servings
citroen maanzaadcake

Vegan citroen-maanzaadcake

Vegan bakken is zoveel makkelijker dan je denkt. Eieren en boter zijn gemakkelijk te vervangen door plantaardige producten. Ga aan de slag met deze heerlijke frisse vegan citroen-maanzaadcake voor bij de thee.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Wachttijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12

Keukengerei

  • cakevorm
  • kommen

Ingrediënten
  

  • 250 gr volkorenmeel
  • 140 gr kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl zeezout
  • 4 el maanzaad
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • 80 ml kokosolie gesmolten +extra om de bakvorm mee in te vetten
  • sap van 2 citroenen
  • rasp van 2 citroenen

glazuur

  • 1 bus poedersuiker
  • 3 tl citroensap

topping

  • 2 tl citroenrasp
  • 2 tl maanzaad

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom.
  • Meng de natte ingrediënten in een kom.
  • Voeg alles samen, roer goed door, zodat je geen klontjes krijgt.
  • Vet de cakevorm in met kokosolie en schenk het mengsel in de vorm. Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem bestrijkt met het glazuur.
  • Glazuur: Meng het citroensap met poedersuiker. Voeg zoveel poedersuiker toe tot je een goed smeerbaar, maar nog vloeibaar glazuur hebt. Bestrijk de cake met glazuur. Top af met citroenrasp en maanzaad. Laat het glazuur stollen.
Trefwoord vegetarisch, vegan recept, verjaardag, cake