Vegan bakken is zoveel makkelijker dan je denkt. Eieren en boter zijn gemakkelijk te vervangen door plantaardige producten. Ga aan de slag met deze heerlijke frisse vegan citroen-maanzaadcake voor bij de thee.
80mlkokosoliegesmolten +extra om de bakvorm mee in te vetten
sap van 2 citroenen
rasp van 2 citroenen
glazuur
1buspoedersuiker
3tlcitroensap
topping
2tl citroenrasp
2tlmaanzaad
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de droge ingrediënten in een kom.
Meng de natte ingrediënten in een kom.
Voeg alles samen, roer goed door, zodat je geen klontjes krijgt.
Vet de cakevorm in met kokosolie en schenk het mengsel in de vorm. Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen voordat je hem bestrijkt met het glazuur.
Glazuur: Meng het citroensap met poedersuiker. Voeg zoveel poedersuiker toe tot je een goed smeerbaar, maar nog vloeibaar glazuur hebt. Bestrijk de cake met glazuur. Top af met citroenrasp en maanzaad. Laat het glazuur stollen.