Ga terug
–+ servings
Dikke vegan udon noodles met paddenstoelen.

Udon noodles met paddenstoelen

Heb jij weleens wat met Udon noodles gemaakt? Deze dikke chewy noodles staan tegenwoordig heel vaak op de menukaart van hippe restaurants en dus wilde ik het ook thuis proberen te maken. Mijn Udon noodles met paddenstoelen zijn makkelijk om te maken, vegan en o-zo-smaakvol. Benieuwd naar deze vegan noodles? Aan de slag!
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunch, avondeten
Keuken Aziatisch
Porties 4

Keukengerei

  • grote wokpan

Ingrediënten
  

  • 125 gr shiitakes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr oesterzwammen
  • 250 gr champignons
  • 200 gr tempeh
  • 5 el ketjap
  • 4 el sojasaus
  • 2 tl sambal , of meer naar smaak
  • 1 tl five spices
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 el tahin
  • scheut agavesiroop
  • 1 el sesamolie
  • 500 gr sugar snaps
  • 100 gr zeekraal
  • 600 gr Udon thick noodles
  • beetje sap van een limoen
  • extra scheut agavesiroop
  • sesam-zeewierstrooisel (Terra Sana)
  • optioneel: gesneden verse koriander

Instructies
 

  • Marineer de gesneden paddenstoelen en tempeh met ketjap, sojasaus, sambal, five spices, sambal, gesneden knoflook, tahin en agavesiroop en laat even staan.
  • Maak ondertussen de sugarsnaps schoon door de kleine topjes en draden te verwijderen.
  • Warm een scheut sesamolie op in de wok en bak de gemarineerde paddenstoelen en tempeh op hoog vuur al omscheppend. Verspreid het mengsel af en toe door de pan, zodat het vocht goed kan verdampen.
  • Voeg na 12 minuten de sugar snaps toe en roerbak mee.
  • Zet het vuur iets lager en voeg na 3 minuten de gesneden zeekraal en gekookte Udon noodles toe. Schep 1 minuut om en serveer. Bestrooi met het sesam-zeewierstrooisel.
Trefwoord budgetkoken, vegan recept, Aziatisch eten, paddenstoelen, noodles, udon noodles, noedels