Heb jij weleens wat met Udon noodles gemaakt? Deze dikke chewy noodles staan tegenwoordig heel vaak op de menukaart van hippe restaurants en dus wilde ik het ook thuis proberen te maken. Mijn Udon noodles met paddenstoelen zijn makkelijk om te maken, vegan en o-zo-smaakvol. Benieuwd naar deze vegan noodles? Aan de slag!
Marineer de gesneden paddenstoelen en tempeh met ketjap, sojasaus, sambal, five spices, sambal, gesneden knoflook, tahin en agavesiroop en laat even staan.
Maak ondertussen de sugarsnaps schoon door de kleine topjes en draden te verwijderen.
Warm een scheut sesamolie op in de wok en bak de gemarineerde paddenstoelen en tempeh op hoog vuur al omscheppend. Verspreid het mengsel af en toe door de pan, zodat het vocht goed kan verdampen.
Voeg na 12 minuten de sugar snaps toe en roerbak mee.
Zet het vuur iets lager en voeg na 3 minuten de gesneden zeekraal en gekookte Udon noodles toe. Schep 1 minuut om en serveer. Bestrooi met het sesam-zeewierstrooisel.