Ga terug
+ servings
Recept: zelfgemaakte vegan cheeseburger van bonen.

Zelfgemaakte vegan cheeseburgers van bonen

Heb je weleens zelf een vegan burger gemaakt? Dit kan heel goed van peulvruchten en groenten. Zo heb je een gezondere plantaardige burger op je bord dan de bewerkte uit de supermarkt. Deze vegan cheeseburger is gemaakt van Cannellini bonen. Niet te krijgen in jouw supermarkt? Vervang ze voor andere witte bonen.
No ratings yet
Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang lunch, avondeten
Keuken Hollands
Porties 6

Keukengerei

  • grote hapjespan
  • goede pan met (milieuvriendelijke) anti-aanbaklaag

Ingrediënten
  

  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 rode ui in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook in kleine stukjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gr Cannellini bonen blik, afgegoten en afgespoeld
  • 200 gr verse spinazie gewassen en gesneden
  • 6 zoetzure augurkjes in kleine stukjes
  • zwarte peper en zout
  • 2 el Garam Masala
  • 100 gr vegan kaasrasp
  • 100 gr cashewnoten
  • 5 Medjool dadels
  • 100 gr havermout
  • 100 gr maismeel
  • tortilla chips
  • vegan (cheddar) kaasplakken
  • ketchup
  • vegan mayo
  • vegan burgerbroodjes
  • veldsla

Instructies
 

  • Warm de kerrie en het gemalen komijnzaad in de hapjespan tot het geurt. Bak hierin de gesneden rode ui in een beetje olijfolie of een scheutje water tot het kleurt.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Doe de gesneden knoflook erbij en fruit even aan. Voeg de gesneden spinazie, Cannellini bonen en stukjes augurk toe en roer om tot de spinazie slinkt.
  • Haal de pan van de warmtebron en voeg de vegan kaasrasp en Garam Masala toe. Laat het mengsel afkoelen.
  • Mix ondertussen de cashewnoten, dadels en havermout in een keukenmachine en voeg dit toe aan het iets fijngestampte (met een stamper) afgekoelde bonenmengsel.
  • Doe het maismeel erbij en kneed met iets vochtige handen zes gelijke dikke burgers van het mengsel. Haal de burgers door havermout of gestampte tortillachips.
  • Bak de burgers in een goede pan (met milieuvriendelijke anti-aanbaklaag). Bak aan beide kanten goed bruin en leg op het laatst een vierkant vegan kaasplakje op de burger. Draai dit nogmaals heel even om en draai snel weer terug voor een goede gesmolten vegan kaas.
  • Ik belegde dit broodje met veldsla, homemade vegan cheeseburger en ketchup + vegan mayonaise. De vegan mayonaise ‘Remia Mayolijn’ is een tip.
Trefwoord burger, vegan burger, cheeseburger, vegan cheeseburger, plantaardige burger, bonen