Heb je weleens zelf een vegan burger gemaakt? Dit kan heel goed van peulvruchten en groenten. Zo heb je een gezondere plantaardige burger op je bord dan de bewerkte uit de supermarkt. Deze vegan cheeseburger is gemaakt van Cannellini bonen. Niet te krijgen in jouw supermarkt? Vervang ze voor andere witte bonen.
goede pan met (milieuvriendelijke) anti-aanbaklaag
Ingrediënten
2elkerriepoeder
1elgemalen komijnzaad
1rode uiin kleine stukjes
2tenenknoflookin kleine stukjes
2eltomatenpuree
400grCannellini bonenblik, afgegoten en afgespoeld
200grverse spinaziegewassen en gesneden
6zoetzure augurkjesin kleine stukjes
zwarte peper en zout
2elGaram Masala
100grvegan kaasrasp
100grcashewnoten
5Medjool dadels
100grhavermout
100grmaismeel
tortilla chips
vegan (cheddar) kaasplakken
ketchup
vegan mayo
vegan burgerbroodjes
veldsla
Instructies
Warm de kerrie en het gemalen komijnzaad in de hapjespan tot het geurt. Bak hierin de gesneden rode ui in een beetje olijfolie of een scheutje water tot het kleurt.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Doe de gesneden knoflook erbij en fruit even aan. Voeg de gesneden spinazie, Cannellini bonen en stukjes augurk toe en roer om tot de spinazie slinkt.
Haal de pan van de warmtebron en voeg de vegan kaasrasp en Garam Masala toe. Laat het mengsel afkoelen.
Mix ondertussen de cashewnoten, dadels en havermout in een keukenmachine en voeg dit toe aan het iets fijngestampte (met een stamper) afgekoelde bonenmengsel.
Doe het maismeel erbij en kneed met iets vochtige handen zes gelijke dikke burgers van het mengsel. Haal de burgers door havermout of gestampte tortillachips.
Bak de burgers in een goede pan (met milieuvriendelijke anti-aanbaklaag). Bak aan beide kanten goed bruin en leg op het laatst een vierkant vegan kaasplakje op de burger. Draai dit nogmaals heel even om en draai snel weer terug voor een goede gesmolten vegan kaas.
Ik belegde dit broodje met veldsla, homemade vegan cheeseburger en ketchup + vegan mayonaise. De vegan mayonaise ‘Remia Mayolijn’ is een tip.