Ga terug
–+ servings
Lekkere en gezonde vegan linzensoep.

Vegan linzensoep

Vegan linzensoep is een supergezonde maaltijd. Heb je soep over? De volgende dag is het vaak nog lekkerder, dat komt doordat de kruiden en specerijen er goed ingetrokken zijn.
No ratings yet
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 8

Keukengerei

  • grote soeppan
  • snijplank

Ingrediënten
  

  • 3 kleine bio uien, in stukjes
  • 1 kleine bio rode ui, in stukjes
  • 2 cm gember, in stukjes
  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 4 wortels, in stukjes
  • 6 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • mix van 300 gr gedroogde linzen
  • 1,5 liter vegan bouillon
  • 5 (bio) trostomaten, in blokjes
  • kommetje tomatensaus
  • 1 el citroen harissa
  • 4 tenen knoflook
  • 150 gr gemengde bonen
  • 150 gr kikkererwten
  • 1 el garam masala
  • scheutje balsamico azijn
  • plantaardige kaasrasp

Instructies
 

  • Fruit de ui met gember, paprikapoeder en het kaneel in een klein scheutje olijfolie.
  • Voeg de gesneden aardappel, wortel, bleekselderij en paprika toe en bak even mee.
  • Doe de gesneden tomaten, linzen, tomatensaus en citroenharissa erbij.
  • Giet de bouillon bij het mengsel en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Roer wel af en toe.
  • Voeg dan de kikkererwten, gemengde bonen, gesneden knoflook en de garam masala toe.
  • Meng goed en laat nog eens 15 minuten op laag vuur pruttelen. Blijf af en toe roeren.
Trefwoord seizoensgroenten, soep, linzensoep, vegan linzensoep, groenten