Ga terug
+ servings
Warme wortelsalade

Warme wortelsalade met Marokkaanse kruiden

Warme wortelsalade met Marokkaanse kruiden voor wie een keer wat anders wil met wortels. Heerlijk als bijgerecht en op je broodje hummus.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 8

Keukengerei

  • hapjespan
  • (steel)pan om wortels in te koken
  • snijplank
  • groentemes

Ingrediënten
  

  • 500 gr wortels
  • 1 bosje verse koriander (uit de tuin)
  • 1 bosje verse platte peterselie (uit de tuin)
  • 1 tl komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel
  • 4 el azijn

Instructies
 

  • Halveer de wortels en snijd de wortels in de lengte in 8 stukjes (kleine wortels in 4) zodat het reepjes worden.
  • Kook de wortels beetgaar (afhankelijk van dikte 10-20 minuten).
  • Rooster in een pannetje het komijnzaad kort (2 minuten), laat het afkoelen op een bord en maal daarna het komijnzaad fijn tot poeder. Gebruik je komijnpoeder, dan kun je deze stap overslaan.
  • Doe olie in een pan op medium vuur.
  • Fruit de knoflook.
  • Voeg azijn, komijn, kaneel en paprikapoeder toe.
  • Bak totdat je de kruiden ruikt (ongeveer 1 minuut).
  • Voeg de wortels toe en bak deze kort (ongeveer 2 minuten).
  • Serveer met platte peterselie en koriander.
Trefwoord wortels, wortelsalade, Marokkaans, seizoensgroenten, budgetkoken, peen, winterpeen