Ga terug
+ servings
Vegan budget curry met kikkererwten

Makkelijk en goedkoop: vegan curry met kikkererwten en zoete aardappel

Lekker, makkelijk en vegan. Wat wi je nog meer van dit curryrecept met kikkererwten? Dat-ie goedkoop is? Check! Dit veelzijdige recept maak je zo op een doordeweekse avond en je kunt er allerlei restgroenten in kwijt.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Keukengerei

  • 1 snijplank en mes
  • 1 grote pan
  • 1 (steel)pan (optioneel voor rijst)

Ingrediënten
  

  • 500 gr gedroogde kikkererwten* of 2 blikken kikkererwten uit blik
  • 2 blikken kokosmelk (2×400 ml)
  • 1 ui
  • 2-4 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl chili (als je niet van pittig houdt, doe er dan wat minder in)
  • 750 ml heet water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 grote zoete aardappelen (Ook lekker: gewone aardappelen, zeg 8 kleintjes of 6 grote.)
  • restgroente (bijvoorbeeld spinazie, courgette, aubergine, tomaat, aardappel, peen en/of bloemkool) (2 groenten zijn voldoende.)
  • 4 limoenblaadjes (Tip: standaard in vriezer bewaren.)
  • scheutje olijfolie voor het bakken en grillen
  • optioneel rijst of flatbread als bijgerecht
  • optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, peper, munt, sambal

Instructies
 

vegan curry met kikkererwten bereiden

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen. Gember schil ik ook voor ik het snijd.
  • Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
  • Giet de kokosmelk erbij.
  • Doe de kikkererwten erbij. Let op: doe niet alles erbij als je ook nog kikkererwten wil roosteren in de oven. (tip!)
  • Doe het hete water met bouillonblokjes erbij.
  • Doe de aardappelen en harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het zacht is (harde groente zoals winterpeen kook ik 20 minuten voor).
  • Regelmatig roeren.
  • Doe de zachte groente zoals komkommer pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
  • Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!

Geroosterde kikkererwten topping

  • Houd wat kikkererwten apart om te roosteren. Leg ze op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie, zout, peper, komijnzaad, chili en kurkuma. En dan 15 minuten in een voorverwarmde oven (220°C).

Notities

*Gedroogde kikkererwten moet je minimaal 8 uur laten weken in een pan met koud water om het vervolgens 40 minuten te koken voor het in je curry kan.
Trefwoord kikkererwten, budgetkoken, vegan curry, zoete aardappelen