Makkelijk en goedkoop: vegan curry met kikkererwten en zoete aardappel
Lekker, makkelijk en vegan. Wat wi je nog meer van dit curryrecept met kikkererwten? Dat-ie goedkoop is? Check! Dit veelzijdige recept maak je zo op een doordeweekse avond en je kunt er allerlei restgroenten in kwijt.
Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen. Gember schil ik ook voor ik het snijd.
Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
Giet de kokosmelk erbij.
Doe de kikkererwten erbij. Let op: doe niet alles erbij als je ook nog kikkererwten wil roosteren in de oven. (tip!)
Doe het hete water met bouillonblokjes erbij.
Doe de aardappelen en harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het zacht is (harde groente zoals winterpeen kook ik 20 minuten voor).
Regelmatig roeren.
Doe de zachte groente zoals komkommer pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!
Geroosterde kikkererwten topping
Houd wat kikkererwten apart om te roosteren. Leg ze op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie, zout, peper, komijnzaad, chili en kurkuma. En dan 15 minuten in een voorverwarmde oven (220°C).
Notities
*Gedroogde kikkererwten moet je minimaal 8 uur laten weken in een pan met koud water om het vervolgens 40 minuten te koken voor het in je curry kan.