Ga terug
+ servings
Roerbakgroenten recept broccoli

Makkelijk groente recept: de lekkerste roerbakgroenten

Dit is een basisrecept waarmee je elke groente heerlijk kunt roerbakken. De verhoudingen zijn eenvoudig te onthouden en aan te houden wanneer je een grotere portie op tafel wilt zetten. Dit moet je doen om de lekkerste roerbakgroenten op tafel te toveren:
- evenveel gember als knoflook.
- één eetlepel lichte soyasaus, één eetlepel (vegan) oestersaus en een halve eetlepel donkere soyasaus.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Keukengerei

  • wok
  • theelepel
  • eetlepel
  • bakje

Ingrediënten
  

  • 1 groente naar keuze (Kies je favoriete roerbakgroente voor dit recept. Wij gebruikten een broccoli die we nog hadden liggen.)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 el lichte sojasaus (light soy)
  • 1 el (vegan) oestersaus (De vegan variant wordt ook wel 'mushroom stir fry sauce' genoemd.)
  • 0,5 el donkere sojasaus (dark soy)
  • 1 tl sesamolie optioneel
  • 1 el suiker optioneel (Gebruik riet-, basterd- of palmsuiker of witte suiker.)

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snijd de groente in hapklaar formaat.
  • Gebruik evenveel knoflook als gember, in dit geval drie tenen knoflook en één 'duim' gember. Het is niet pittig, maar als je twijfelt voor je kinderen, kun je ietsje minder doen.
  • Meng de sojasauzen en oestersaus voor de roerbaksaus en voeg optioneel suiker toe.

Wokken

  • Breng in een wok of koekepan een plantaardige olie tot hoge temperatuur (hoog vuur).
  • Voeg de knoflook en gember toe en blijf roeren voor ongeveer 30 sec.
  • Voeg de groente toe en bak deze mooi goudbruin in de hete pan.
  • Voeg de roerbaksaus toe, deze kookt meteen in de hete pan.
  • Laat alles in de pan even koken en zet het vuur uit.
  • Voeg optioneel nog de sesamolie toe en dien op.
Trefwoord vegetarisch, Zuidoost-Azië, makkelijke maaltijd, roerbakken