Portobello gevuld met geitenkaas en honing.

Antipasti: portobello stuffed with goat cheese and honey

We hebben weer een heerlijk hapje voor je! Deze portobello gevuld met geitenkaas en honing zijn een echte aanrader voor op de vegetarische borrelplank. Makkelijk te maken en zalig! Staat superfeestelijk bij deze bruschetta met Parmezaancrème die we je eerder al tipten. Serveer ze warm uit de oven en zie hoe ze in no-time van de plank verdwijnen. Waar staan de glazen? Aan tafel!

Portobello, de perfecte vleesvervanger

De portobello is de volwassen versie van de kastanjechampignon en herken je meteen aan zijn grote, open hoed. Door die grootte en stevige structuur is hij perfect om te vullen. De smaak is mild en nootachtig en neemt makkelijk andere smaken op – ideaal voor dit recept met geitenkaas en honing! Portobello’s worden vaak gebruikt als vleesvervanger, bijvoorbeeld als burger of in stoofgerechten, maar op de borrelplank doen ze het ook fantastisch. Even de oven in en je hebt een stevig hapje dat waanzinnig mooi staat op je vegetarische borrelplank. En het beste? Het lijkt alsof je er enorm je best op hebt gedaan, heb je natuurlijk ook, maar het is supersimpel om te maken. Maar dat hoeft niemand te weten.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing staat toch heel feestelijk tijdens de borrel of als antipasti-voorgerecht?

Portobello gevuld met geitenkaas en honing.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing

Je wilt iets lekkers voor de borrel. Niet te standaard, maar ook geen uren in de keuken staan. Voilà! Deze portobello’s gevuld met geitenkaas en honing zijn precies wat je zoekt. Makkelijk, snel en toch een echte eye-catcher op de borrelplank.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course borrelhapje
Cuisine Italian
Servings 4

Kitchenware

  • cutting board and knife
  • grilloven
  • ovenschaal

Ingredients
  

  • 8 portobello-champignons
  • stukje zachte geitenkaas
  • 2 handjes gepelde pistachenootjes
  • honing
  • olive oil

Instructions
 

  • Verwarm de grill voor op 200°C. Maak de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder het harde steeltje aan de binnenkant.
  • Leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Gril ze circa 6 minuten onder de ovengrill.
  • Keer de portobello’s om en vul ze met een flinke lepel geitenkaas. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
  • Schuif de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de grill en gril de portobello’s in circa 5 minuten goudbruin.
  • Hak of crunch de pistachenootjes grof.
  • Haal de portobello’s uit de oven, drizzle er een beetje honing over en bestrooi met de gecrunchte pistachenoten. Tip: Serveer ze direct, warm uit de oven, voor de ultieme smaakbeleving!
Keyword vegetarische borrelplank, antipasti, portobello, champignon

More festive recipes

Sources: veggipedia.nl. Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.
Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: