Go Back
+ servings
Vegan rode linzen curry met gele currypasta.

Budgetrecept: vegan roze linzencurry met gele currypasta

Volg je het nog: een vegan rode linzencurry met gele currypasta. Hoe dan ook: deze makkelijke maal tover je snel op tafel, is spotgoedkoop dankzij die linzen en het feit dat je er vrijwel elke groente in kwijt kunt. Maak op wat je hebt of kunt redden uit de supermarkt. Het werd spinazie.
5 from 3 vote
Preparation 15 minutes
Preparation 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course main course
Cuisine Thais
Servings 4

Kitchenware

  • 1 chopping board and knife
  • 1 large pan
  • 1 saucepan(voor rijst eventueel)

Ingredients
  

  • 500 gr gedroogde rode linzen
  • 2 tin coconut milk (2×400 ml)
  • 1 onion
  • 2-4 cloves garlic
  • 3 cm ginger
  • 2-3 el gele currypasta, bijvoorbeeld van Koh Thai
  • 750 ml hot water
  • 2 stock cubes
  • 6 penen*
  • 1 komkommer*
  • 3 handjes handjes spinazie (meer kan ook)
  • 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
  • (olijf)olie voor het bakken
  • bijgerecht: rijst of flatbread
  • optional as topping: (vegetable) yoghurt, coriander, pepper, mint, sambal

Instructions
 

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen. (Winterpeen vind ik een harde groente: deze kook ik daarom 20 minuten voor. Gember schil ik ook voor ik het snijd.
  • Briefly fry the onion, garlic and ginger in a large pan.
  • Pour in the coconut milk.
  • Doe de gedroogde linzen & gele currypasta erbij.
  • Add the hot water with bouillon cubes.
  • Doe harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zacht is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken
  • Add the soft vegetables such as cucumber only at the last minute and simmer for up to 10 minutes.
  • Serve with rice, flatbread and don't forget the yummy toppings! Enjoy!

Notes

*Het mooie aan een currygerecht is dat je allerlei groente erin kwijt kunt. Dit keer bracht een groentebox van Too Good To Go mij onder andere spinazie, winterpenen en komkommer. Maar deze curry is ook lekker met courgette, aubergine, tomaat, aardappel en/of bloemkool.
Keyword spinazie, meal prepping, vegan curry, gele curry, linzen