Go Back
Daslookzout in een bakje.

Daslookzout

Daslookzout is een heerlijk, maar eenvoudig wildplukreceptje. Heerlijk om je eitje of andere hartige gerechten mee te zouten. En dit is het recept!
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
wachttijd 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Course side dish
Cuisine Dutch

Kitchenware

  • knife
  • oven

Ingredients
  

  • handje daslookbladeren
  • je favoriete zout

Instructions
 

  • Snijd de daslookbladeren fijn in reepjes over de breedte van het blad. Droog ze in de oven op 60°C (2-4 uur). Zet de oven op een kiertje, zodat de bladeren niet verbranden (of gebruik een speciale droogoven). Is de daslook droog? Vermeng het dan met je favoriete zout.
  • Zorg er altijd voor dat de blaadjes volledig gedroogd zijn voor je ze mengt met het zout, zo vermijd je mogelijke schimmelvorming.
Keyword wildplukken, zoutje, daslook