Duurzaam borrelhapje: brandnetel tempura
Verrassing! Een brandnetel tempura! Dat hoor je niet vaak toch? Jammer, want het is een heerlijk (borrel)hapje. Ga brandnetels plukken – bezeer je niet –, maak deze tempura en je zult versteld staan. Dit is één van mijn favoriete wildplukrecepten.
Preparation 10 minutes mins
Preparation 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course side dish
Cuisine Dutch
large pan
measuring cup
whisk
bosje brandnetels (stengels met bovenste 4 tot 6 blaadjes) 200 gr bloem (zo wit mogelijk) ½ litres ijskoud water met bubbels 2 eidooiers (voor een plantaardige optie kun je de eidooiers weglaten) fles zonnebloemolie mespunt salt
Zet een kleine pan op het vuur en vul met een laag zonnebloemolie van ongeveer 7cm.
Meng de bloem, zout, eidooiers en bubbelwater kort met een garde tot een beslag.
Als de olie ongeveer 180°C is, kun je beginnen.
Doop een brandnetel stengel in zijn geheel in het beslag en laat kort uitlekken boven de beslagkom.
Laat de brandnetel zakken in de hete olie en laat ongeveer een minuutje pruttelen.
Haal de brandnetel uit de pan (zodra deze knapperig is) en laat uitlekken op een stuk keukenrol. Herhaal dit met de overige brandnetels.
Serveer warm! Lekker met sojasaus en sesammayonaise.
Heb je zin in een zoete snack? Serveer dan met poedersuiker! Ook leuk als traktatie.
Exra leuk: versier met eetbare bloemen naar keuze.
Keyword wildplukken, wildplukrecept, brandnetel, tempura