Go Back
+ servings
Gnocchi met pesto en gegrilde courgette.

Gnocchi met pesto en gegrilde courgette

Dit snelle gnocchigerecht is traditioneel met groene pesto, cherrytomaatjes en gegrilde courgette. De pesto kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Een snel receptje voor huisgemaakte pesto hebben we ook voor je, ook hoe je de lekkerst vegan pesto maakt. (Het geheim: edelgistvlokken).
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course main course
Cuisine Italian
Servings 3

Kitchenware

  • large pan
  • grillpan
  • colander
  • cutting board
  • chopper

Ingredients
  

  • 500 gr gnocchi twee verpakkingen
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 200 gr green pesto
  • 1 courgette
  • 2 cloves of garlic
  • 100 gr lamb's lettuce
  • olive oil om in te bakken
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 1 burrata tip: Caseificio Maldera burrata – te koop bij Crisp
  • optioneel: 200 gr vegetarische kipstukjes
  • optioneel: pijnboompitten

Instructions
 

  • Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de courgetteplakken tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe tijdens het grillen voor extra smaak.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra ze boven komen drijven en zet apart.
  • Optioneel: bak de vegetarische kipstukjes in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel de gnocchi, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en veldsla over de borden. Voeg de vegetarische kipstukjes toe (optioneel). Lepel de pesto over het gerecht en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Optioneel: voeg pijnboompitjes toe voor crunch en/of burrata toe voor een romige touch. Maak je het als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een barbecue? Doe dan alles in een schaal en serveer uit. Voeg dan eventueel extra veldsla toe.
Keyword gnocchi, burrata, pastasalade, vegetarische kip