Go Back
+ servings
Deze vegan Massaman curry is een goedkoop gerecht.

Kidsproof recept: vegan Massaman curry met rode linzen

Deze vegan Massaman curry is een budgetrecept waar je bijna elke (rest)groente wel in kwijt kunt. En door de zachte smaak van de currypasta, de aardappel, linzen en kokosmelk is het ook een kindvriendelijk recept.
4.67 from 3 vote
Preparation 15 minutes
Preparation 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course main course
Cuisine Thais
Servings 4

Kitchenware

  • 1 grote hapjespan
  • 1 snijplank met mes
  • 1 saucepan(voor rijst bereiden eventueel)

Ingredients
  

  • 500 gr gedroogde rode linzen
  • 2 tin coconut milk (2×400 ml)
  • 1 onion
  • 2-4 cloves garlic
  • 3 cm ginger
  • 2-3 el massaman curry, bijvoorbeeld van Koh Thai
  • 750 ml hot water
  • 2 stock cubes
  • 3-4 geschilde aardappels in stukjes (maak kleine stukjes, anders blijft de aardappel te hard)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
  • (olijf)olie om in te bakken
  • rice or flatbread as a side dish
  • optional als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, munt, peper en/of sambal

Instructions
 

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen.
  • Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
  • Pour in the coconut milk.
  • Doe de gedroogde linzen & massaman currypasta erbij.
  • Add the hot water with bouillon cubes.
  • Doe aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente (zoals peen0 doe deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij doe.
  • Voeg de zachte groente zoals aubergine en courgette pas toe op het laatst en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
  • Serve with rice, flatbread and don't forget the yummy toppings! Enjoy!
Keyword kindvriendelijk, budgetkoken, massaman curry, vegan curry