Makkelijk groente recept: de lekkerste roerbakgroenten
Dit is een basisrecept waarmee je elke groente heerlijk kunt roerbakken. De verhoudingen zijn eenvoudig te onthouden en aan te houden wanneer je een grotere portie op tafel wilt zetten. Dit moet je doen om de lekkerste roerbakgroenten op tafel te toveren:- evenveel gember als knoflook.- één eetlepel lichte soyasaus, één eetlepel (vegan) oestersaus en een halve eetlepel donkere soyasaus.
1groentenaar keuze(Kies je favoriete roerbakgroente voor dit recept. Wij gebruikten een broccoli die we nog hadden liggen.)
3toesgarlic
1duimginger
1ellichte sojasaus(light soy)
1el(vegan) oyster sauce(De vegan variant wordt ook wel 'mushroom stir fry sauce' genoemd.)
0,5eldonkere sojasaus(dark soy)
1fluorescentsesame oiloptional
1elsugaroptioneel (Gebruik riet-, basterd- of palmsuiker of witte suiker.)
Instructions
Preparation
Snijd de groente in hapklaar formaat.
Gebruik evenveel knoflook als gember, in dit geval drie tenen knoflook en één 'duim' gember. Het is niet pittig, maar als je twijfelt voor je kinderen, kun je ietsje minder doen.
Meng de sojasauzen en oestersaus voor de roerbaksaus en voeg optioneel suiker toe.
Wokken
Breng in een wok of koekepan een plantaardige olie tot hoge temperatuur (hoog vuur).
Voeg de knoflook en gember toe en blijf roeren voor ongeveer 30 sec.
Voeg de groente toe en bak deze mooi goudbruin in de hete pan.
Voeg de roerbaksaus toe, deze kookt meteen in de hete pan.
Laat alles in de pan even koken en zet het vuur uit.