Go Back
+ servings
Roerbakgroenten recept broccoli.

Makkelijk groente recept: de lekkerste roerbakgroenten

Dit is een basisrecept waarmee je elke groente heerlijk kunt roerbakken. De verhoudingen zijn eenvoudig te onthouden en aan te houden wanneer je een grotere portie op tafel wilt zetten. Dit moet je doen om de lekkerste roerbakgroenten op tafel te toveren:
- evenveel gember als knoflook.
- één eetlepel lichte soyasaus, één eetlepel (vegan) oestersaus en een halve eetlepel donkere soyasaus.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course side dish
Cuisine Chinese
Servings 2 persons

Kitchenware

  • wok
  • theelepel
  • eetlepel
  • bakje

Ingredients
  

  • 1 groente naar keuze (Kies je favoriete roerbakgroente voor dit recept. Wij gebruikten een broccoli die we nog hadden liggen.)
  • 3 toes garlic
  • 1 duim ginger
  • 1 el lichte sojasaus (light soy)
  • 1 el (vegan) oyster sauce (De vegan variant wordt ook wel 'mushroom stir fry sauce' genoemd.)
  • 0,5 el donkere sojasaus (dark soy)
  • 1 fluorescent sesame oil optional
  • 1 el sugar optioneel (Gebruik riet-, basterd- of palmsuiker of witte suiker.)

Instructions
 

Preparation

  • Snijd de groente in hapklaar formaat.
  • Gebruik evenveel knoflook als gember, in dit geval drie tenen knoflook en één 'duim' gember. Het is niet pittig, maar als je twijfelt voor je kinderen, kun je ietsje minder doen.
  • Meng de sojasauzen en oestersaus voor de roerbaksaus en voeg optioneel suiker toe.

Wokken

  • Breng in een wok of koekepan een plantaardige olie tot hoge temperatuur (hoog vuur).
  • Voeg de knoflook en gember toe en blijf roeren voor ongeveer 30 sec.
  • Voeg de groente toe en bak deze mooi goudbruin in de hete pan.
  • Voeg de roerbaksaus toe, deze kookt meteen in de hete pan.
  • Laat alles in de pan even koken en zet het vuur uit.
  • Voeg optioneel nog de sesamolie toe en dien op.
Keyword vegetarisch, Zuidoost-Azië, makkelijke maaltijd, roerbakken