Het barbecueseizoen is geweldig, maar de traditionele barbecue met flink wat vlees, is alles behalve een duurzame keuze. Ga voor de vegetarische barbecue! Er zijn zoveel groenten die je heerlijk kunt grillen zoals deze groene asperges. Beter voor de planeet en je lijf!
bord (om olie en kruiden in te mengen en de asperges kort in te marineren)
Ingredients
groene asperges
olive oil
salt
pepper
Parmesan cheese
optionalgeroosterde pijnboompitten
Instructions
Snijd de harde onderkant van de asperges.
Maak een mengsel van olijfolie en zout en rol de asperges daar doorheen.
Leg de asperges op direct vuur. Let op: soms vliegen ze in de fik, maar als dat heel kort gebeurt, dan is dat lekker. Dan heb je een geflambeerde smaak. Laat de asperges absoluut niet zwart worden, dat is ongezond en bovendien niet lekker.
Serveer de gegrilde asperges op een schaal en besprenkel ze met Parmezaan, zout en peper en eventueel de geroosterde pijnboompitjes. Ta-da! Zo makkelijk is het dus.