Go Back
+ servings
Japanse sandwich met oud brood: vegan Katsu sando.

Recept: Crispy no waste vegan Katsu Sando (Japanse sandwich)

Ken jij Katsu sando al? Dit streetfood gerecht uit Japan wordt steeds populairder. Onze vegan thuischef Anne maakte een heerlijke no waste vegan variant van deze Japanse sandwich.
No ratings yet
Preparation 10 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 15 minutes
Course lunch
Cuisine Japans
Servings 2

Kitchenware

  • tosti ijzer/ broodrooster
  • frying pan

Ingredients
  

  • 4 sneetjes maisbrood
  • vegan mayonaise
  • 2 vegan schnitzels
  • 1 avocado
  • mix van knapperige (ijsberg)sla
  • biologische kiemgroenten
  • kimchi

Homemade tonkatsusaus

  • 6 el ketchup
  • 2 el worcestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el zoete rijstazijn
  • 1 el agavesiroop
  • 1 fluorescent mustard
  • 1 fluorescent knoflookpoeder

Instructions
 

  • Meng de ingrediënten voor de tonkatsusaus.
  • Rooster eventueel het maisbrood of verwijder de korsten van het ongeroosterde brood.
  • Snijd ondertussen de avocado in plakken en bak de vegan schnitzels in de pan aan beide kanten bruin volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smeer twee (geroosterde) sneetjes maisbrood in met vegan mayonaise en de andere twee met homemade tonkatsusaus.
  • Leg de gebakken vegan schnitzel op het broodje mayonaise.
  • Beleg met de kimchi, plakjes avocado, sla en kiemgroenten en druk het broodje met tonkatsusaus er bovenop. Snij door de helft en eet de sandwiches met de overige tonkastusaus. Eet smakelijk!
Keyword vegan, makkelijke maaltijd, zero waste, katsu sando, sandwich