Go Back
+ servings
Summer vegetarian pasta salad.

Snelle zomerse vegetarische pastasalade met feta, paprika en zwarte olijf

De zon schijnt en je hebt geen tijd te verliezen. Je wilt – huppakee – snel naar het park, het strand, de tuin, het balkon of op de boot liggen. In al deze gevallen is deze zomerse pastasalade perfect. Maak extra veel zodat je de volgende dag nog wat te peuzelen hebt van deze voedzame pastamaaltijd.
No ratings yet
Preparation 15 minutes
Preparation 10 minutes
Total Time 25 minutes
Course hoofdgerecht, bijgerecht
Cuisine Italiaans, grieks
Servings 4

Kitchenware

  • large pan
  • colander
  • cutting board
  • chopper
  • bewaardoosje

Ingredients
  

  • 300 gr volkoren fusilli pasta
  • 200 gr Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 1 rode paprika
  • 200 gr gesneden zwarte olijven heel potje
  • 200 gr feta or white cheese ook verkrijgbaar in vegan variant
  • 1 kleine rode ui
  • 2 cloves of garlic
  • 2 el olive oil
  • zout en peper naar smaak
  • 1 fluorescent oregano
  • sap van halve citroen
  • handvol verse platte peterselie

Instructions
 

  • Kook de volkoren fusilli pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Meng in een grote kom de Griekse yoghurt (of soja yoghurt), olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper.
  • Voeg de afgekoelde pasta, paprika, olijven, feta of witte kaas, rode ui en peterselie toe aan de kom. Voeg ten slotte naar smaak de citroensap erdoor. Meng alles goed door elkaar.
  • Bewaar de pastasalade in een goed afgesloten bak in de koelkast tot je klaar bent om te vertrekken.
Keyword pasta, pastasalade, koude pasta