Go Back
+ servings
Sticky rice mango recipe.

Sticky rice mango according to traditional Thai recipe

Mijn lievelingstoet is sticky rice mango. Toevallig ook een vegan toet. Dit gerecht is echt een traktatie en te lekker om te wachten tot je weer een keer bij een Thais restaurant bent. Kom, we gaan het zelf maken!
4 from 3 vote
Preparation 30 minutes
Preparation 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course dessert
Cuisine Thais
Servings 4

Kitchenware

  • measuring cup
  • stoommandje
  • baking sheet
  • (saucepan)
  • sieve

Ingredients
  

  • 200 gr sticky rice (te koop bij de toko)
  • 1 rijpe mango
  • 200 ml kokosmelk of kokosroom
  • 3 el sugar
  • 1 el cane sugar
  • 1 piece of santen
  • optional geroosterde sesam of mungbonen (laatste ook te koop bij de toko)

Instructions
 

Sticky rice maken (dag van tevoren)

  • Was de sticky rice goed zodat het overtollige zetmeel wegspoelt.
  • laat de sticky rice minimaal 6 uur weken in water: zet het de avond van te voren onder water in een maatbeker.
  • Giet de sticky rice af en laat in een stoommandje in 25 minuten gaar stomen. Voor het stomen van de sticky rice: gebruik een bamboe stoommandje met wat bakpapier op de bodem zodat de rijst niet kleeft aan het mandje. Het is ook mogelijk om een zeef op te hangen boven een pan met kokend water om de rijst te stomen.

kokossaus en mango bereiden

  • Giet de kokosmelk in een klein pannetje en zet het op laag vuur.
  • Voeg de santen, suiker, rietsuiker en zout toe en roer totdat de santen en de suiker is opgelost. Let op: als je santen te hard verhit, gaat het naar zeep smaken.
  • Snijd de mango in stukjes en zet het apart.
  • Schep een paar eetlepels sticky rice op een bord en bedek het met stukjes mango.
  • Giet de kokosmelk er ruim overheen.
  • Optioneel: garneer met wat geroosterde sesam of geroosterde mungbonen.
Keyword mango, toetje, vegan toetje, sticky rice mango