Go Back
+ servings
Vegan pesto recept klaargemaakt met verse basilicum, pijnboompitten en citroen.

Ta-da: de lekkerste vegan pesto maak je héél makkelijk zelf!

De lekkerste vegan pesto? Die maak je zelf natuurlijk! Als je een goede keukenmachine hebt, is het niet veel werk – hooguit tien minuutjes – en extra lekker vanwege de verse ingrediënten die je gebruikt.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course side dish
Cuisine Italian
Servings 1 jar

Kitchenware

  • keukenmachine (Of staafmixer en maatbeker/kom.)
  • frying pan

Ingredients
  

  • 1 potplant basilicum
  • 1 flinke hand peterselie
  • 2 el juice of one lemon
  • flink wat zeezout
  • 4 el pine nuts
  • 1-3 toes garlic
  • 4 el edelgistvlokken
  • 4 el olive oil

Instructions
 

  • Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter kort in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Doe de knoflook, citroen, edelgistvlokken, geroosterde pijnboompitten, het handje peterselie en de blaadjes basilicum in de keukenmachine en maal tot een groene massa.
  • Voeg de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn, maar ook niet te olieachtig.
  • Breng de pesto op het laatst op smaak met zout.
Keyword pastasaus, pesto, vegan pesto, dip, salade dressing