Lekker lekker lekker. Een klassiek Indiaas gerecht in een nieuw jasje: vegan butter 'chicken'. Of moeten we crispy tofu zeggen? Het is een recept geïnspireerd op een video van de beroemde chef Max La Manna.
diverse (kook)boeken waarmee je tofu kunt laten uitlekken
1 bakplaat
1 hapjespan
1 snijplank met mes
1 saucepan(eventueel voor rijst koken)
Ingredients
1blocktofu
cornstarch
1onion
2-4knoflookteentjes
3cmginger
1elolive oil
1fluorescentkerriepoeder
1elgaram masala of ras el hanout
1fluorescentkorianderzaadjes
1fluorescentpaprika
1fluorescentsalt
2eltomatenpasta
1blikvolle kokosmelk (1 x 400 ml)
(olijf)olie om te bakken
optionalrijst of flatbread
optionalkoriander en limoensap als topping
optionalgroenten zoals paprika
Instructions
Laat de tofu 20 minuten uitlekken in een theedoek in een kom en zet er eventueel een hard voorwerp op zoals een kookboek. Verwarm ondertussen de oven op 200°C.
Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen.
Trek de tofu met je handen uit elkaar in brokjes en meng het met olijfolie en maizena. We breken dus met tradities (leuke woorspeling), omdat in de traditioneel oosterse keuken men altijd met liefde omgaat met tofu en deze vooral niet breekt.
Plaats de tofublokjes op een bakplaat in de oven en bak het 20 minuten. Ondertussen ga je aan de slag met de saus.
Fruit de ui, knoflook en gember 1-2 minuten in een grote pan met olijfolie of vegan boter.
Giet de kokosmelk erbij. En voeg meteen de tomantenpasta en alle specerijen toe. Verwarm dit 10 minuten en roer regelmatig.
Gooi de laatste minuten de groente en tofu erbij.
Serve with rice, flatbread and don't forget the yummy toppings! Enjoy!