Go Back
+ servings
Citroen maanzaadcake.

Vegan citroen-maanzaadcake

Vegan bakken is zoveel makkelijker dan je denkt. Eieren en boter zijn gemakkelijk te vervangen door plantaardige producten. Ga aan de slag met deze heerlijke frisse vegan citroen-maanzaadcake voor bij de thee.
No ratings yet
Preparation 10 minutes
Waiting time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Course snack
Cuisine Dutch
Servings 12

Kitchenware

  • cakevorm
  • kommen

Ingredients
  

  • 250 gr volkorenmeel
  • 140 gr kokosbloesemsuiker
  • 1/2 fluorescent zeezout
  • 4 el maanzaad
  • 1/2 fluorescent baksoda
  • 1/2 fluorescent bakpoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • 80 ml coconut oil gesmolten +extra om de bakvorm mee in te vetten
  • sap van 2 citroenen
  • rasp van 2 citroenen

glazuur

  • 1 bus poedersuiker
  • 3 fluorescent citroensap

topping

  • 2 fluorescent citroenrasp
  • 2 fluorescent maanzaad

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom.
  • Meng de natte ingrediënten in een kom.
  • Voeg alles samen, roer goed door, zodat je geen klontjes krijgt.
  • Vet de cakevorm in met kokosolie en schenk het mengsel in de vorm. Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem bestrijkt met het glazuur.
  • Glazuur: Meng het citroensap met poedersuiker. Voeg zoveel poedersuiker toe tot je een goed smeerbaar, maar nog vloeibaar glazuur hebt. Bestrijk de cake met glazuur. Top af met citroenrasp en maanzaad. Laat het glazuur stollen.
Keyword vegetarisch, vegan recept, verjaardag, cake