Go Back
+ servings
Recept: vegan jackfruit saté.

Vegan Jackfruit saté

Zin in een vette hap, maar wel verantwoord en duurzaam? Probeer dan eens deze heerlijke vegan jackfruit saté.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 15 minutes
Total Time 20 minutes
Course hoofdgerecht, lunch
Cuisine Dutch
Servings 4

Kitchenware

  • (saucepan)
  • come

Ingredients
  

  • 2 blikken Jackfruit 280 g
  • 100 ml soy sauce
  • 2 fluorescent kipkruiden
  • 2 toes garlic chopped
  • 1 fluorescent gemberpoeder
  • 1 red pepper in small pieces
  • pinch of laos
  • 1 fluorescent gemalen komijn
  • 1 kleine rode ui chopped
  • 1 fluorescent sambal oelek optie
  • 200 ml soya milk
  • 300 gr peanut butter
  • 100 ml soy sauce
  • 3 toes garlic chopped
  • 1 el sambal oelek

Instructions
 

  • Giet de blikken jackfruit af en laat goed uitlekken. Knijp het jackfruit goed uit en trek vaste stukken zo veel mogelijk uit elkaar.
  • Doe de jackfruit in een kom en marineer met ketjap, kipkruiden, fijngesneden knoflook, gemberpoeder, stukjes rode peper, laos, gemalen komijn, gesnipperde rode ui en eventueel sambal. Zet ongeveer drie uur in de koelkast, zodat de kruiden en specerijen er goed in kunnen trekken.
  • Maak de pindasaus. Warm sojamelk, pindakaas, ketjap en fijngesneden knoflook op in een pannetje en meng goed. Roer af en toe tijdens het opwarmen en voeg eventueel de sambal toe.
  • Bak de gemarineerde jackfruit 5 minuten in een beetje plantaardige olie op middelhoog vuur. Voeg toe aan de pindasaus. Lekker met friet, nasi of bami.
Keyword Indonesisch, jackfruit, vegan recept, saté, patat, vegan saté