Volkoren pita falafel
Dit broodje falafel is the bomb . Gezond, makkelijk én smaakvol: deze goed gevulde pita’s zijn perfect voor een zomerse picknick of een snelle maaltijd thuis.
Preparation 10 minutes mins
Preparation 10 minutes mins
Total Time 20 minutes mins
Course main course
Cuisine Mediterranean
volkoren pita: 4 stuks falafelballetjes 1 verpakking 1 cucumber 200 gr cherrytomaatjes 100 gr feta of vegan witte kaas 100 gr zwarte olijven in stukjes uit potje 100 gr bietenhummus (wij gebruiken deze van Maza voor dit recept.) srirachasaus (Kindvriendelijk alternatief: ketchup.)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
Bak de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of volgens je eigen recept.
Verwarm de volkoren pita's in de oven of in een broodrooster tot ze warm en licht krokant zijn.
Snijd de pita's open en smeer een flinke lepel bietenhummus aan de binnenkant van elke pita.
Vul de pita's met de plakjes komkommer, gehalveerde cherrytomaatjes, 4 falafelballetjes per pita, verkruimelde feta en gehalveerde zwarte olijven.
Voeg naar smaak srirachasaus (hot sauce) toe voor een pittige kick. Voor kinderen kan ketchup als milder alternatief gebruikt worden.
Keyword falafel, pita, volkoren pita