Go Back
+ servings
Warme wortelsalade.

Warm carrot salad with Moroccan herbs

Warme wortelsalade met Marokkaanse kruiden voor wie een keer wat anders wil met wortels. Heerlijk als bijgerecht en op je broodje hummus.
5 from 2 vote
Preparation 15 minutes
Preparation 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course side dish
Cuisine Mediterranean
Servings 8

Kitchenware

  • hapjespan
  • (steel)pan om wortels in te koken
  • cutting board
  • vegetable knife

Ingredients
  

  • 500 gr wortels
  • 1 bosje verse koriander (uit de tuin)
  • 1 bosje verse platte peterselie (uit de tuin)
  • 1 fluorescent komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1 fluorescent paprika
  • ½ fluorescent cinnamon
  • 4 el azijn

Instructions
 

  • Halveer de wortels en snijd de wortels in de lengte in 8 stukjes (kleine wortels in 4) zodat het reepjes worden.
  • Kook de wortels beetgaar (afhankelijk van dikte 10-20 minuten).
  • Rooster in een pannetje het komijnzaad kort (2 minuten), laat het afkoelen op een bord en maal daarna het komijnzaad fijn tot poeder. Gebruik je komijnpoeder, dan kun je deze stap overslaan.
  • Doe olie in een pan op medium vuur.
  • Fruit de knoflook.
  • Voeg azijn, komijn, kaneel en paprikapoeder toe.
  • Bak totdat je de kruiden ruikt (ongeveer 1 minuut).
  • Voeg de wortels toe en bak deze kort (ongeveer 2 minuten).
  • Serveer met platte peterselie en koriander.
Keyword wortels, wortelsalade, Marokkaans, seizoensgroenten, budgetkoken, peen, winterpeen