Wentelteefjes van overgebleven oliebollen
Oliebollen wentelteefjes vinden wij bij thegreenlist.nl nóg lekkerder dan 'gewone' wentelteefjes van oud brood. Weet je nu wat je voortaan met je oude oliebollen kunt doen!
Preparation 10 minutes mins
Preparation 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course ontbijt, borrelhapje, tussendoortje, lunch
Cuisine Dutch
schaal
bord & mes
koekenpan & spatel
2 eggs 250 ml melk eventueel plantaardig 6-10 overgebleven oliebollen in plakjes gesneden boter for baking 75 gr fijne suiker 1 fluorescent cinnamon
Doe de eieren en de melk in een schaal en klop ze door elkaar.
Week de plakjes overgebleven oliebol in het eimengsel, maar niet te lang: de plakjes mogen niet uit elkaar vallen.
Smelt in een koekenpan de boter.
Bak de wentelteefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.
Meng de suiker met de kaneel.
Bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker.
Keyword voedselverspilling, oliebollen, wentelteefjes