Go Back
Wentelteefjes van overgebleven oliebollen.

Wentelteefjes van overgebleven oliebollen

Oliebollen wentelteefjes vinden wij bij thegreenlist.nl nóg lekkerder dan 'gewone' wentelteefjes van oud brood. Weet je nu wat je voortaan met je oude oliebollen kunt doen!
No ratings yet
Preparation 10 minutes
Preparation 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course ontbijt, borrelhapje, tussendoortje, lunch
Cuisine Dutch

Kitchenware

  • schaal
  • bord & mes
  • koekenpan & spatel

Ingredients
  

  • 2 eggs
  • 250 ml melk eventueel plantaardig
  • 6-10 overgebleven oliebollen in plakjes gesneden
  • boter for baking
  • 75 gr fijne suiker
  • 1 fluorescent cinnamon

Instructions
 

  • Doe de eieren en de melk in een schaal en klop ze door elkaar.
  • Week de plakjes overgebleven oliebol in het eimengsel, maar niet te lang: de plakjes mogen niet uit elkaar vallen.
  • Smelt in een koekenpan de boter.
  • Bak de wentelteefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.
  • Meng de suiker met de kaneel.
  •  Bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker.
Keyword voedselverspilling, oliebollen, wentelteefjes