Bedenk goed wat je met je laatste komkommer doet! Atjar keti moen is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken, maar deze ingelegde komkommers kun je op veel meer broodjes en bij veel meer maaltijden kwijt. En het is zo makkelijk!
grote weckpot of lege jampot (zorg voor een ruime pot)
cutting board
knife
Ingredients
1cucumber
1eetlepelsambaloelek
1red onion
1red pepper
1elsugar
1fluorescentsalt
azijn
water
optional2 teentjes knoflook
optionalrood pepertjevoor extra pit en andere kruiden
Instructions
Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Doe de komkommers in de pot.
Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan de pot.
Doe zout en suiker erbij.
Vul de pot voor ongeveer de helft met een mengsel van water en azijn (zelfde verdeling). Zorg dat de komkommer onder water komen te staan. Het is belangrijk om ruimte over te laten, omdat bij wecken de hoeveelheid vloeistof stijgt.
Voeg een flinke eetlepel sambal (en eventuele kruiden) toe en roer totdat de suiker is opgelost.
Zet je komkommergerecht nu vier uurtjes in de koelkast. Daarna kun je weken plezier beleven aan dit heerlijke bijgerecht.