Go Back
+ servings
Zoetzure komkommer, atjar keti moen recept.

Zoetzure komkommer: atjar keti moen

Bedenk goed wat je met je laatste komkommer doet! Atjar keti moen is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken, maar deze ingelegde komkommers kun je op veel meer broodjes en bij veel meer maaltijden kwijt. En het is zo makkelijk!
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course side dish
Cuisine Indonesisch
Servings 1 pot

Kitchenware

  • grote weckpot of lege jampot (zorg voor een ruime pot)
  • cutting board
  • knife

Ingredients
  

  • 1 cucumber
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 red onion
  • 1 red pepper
  • 1 el sugar
  • 1 fluorescent salt
  • azijn
  • water
  • optional 2 teentjes knoflook
  • optional rood pepertje voor extra pit en andere kruiden

Instructions
 

  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Doe de komkommers in de pot.
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan de pot.
  • Doe zout en suiker erbij.
  • Vul de pot voor ongeveer de helft met een mengsel van water en azijn (zelfde verdeling). Zorg dat de komkommer onder water komen te staan. Het is belangrijk om ruimte over te laten, omdat bij wecken de hoeveelheid vloeistof stijgt.
  • Voeg een flinke eetlepel sambal (en eventuele kruiden) toe en roer totdat de suiker is opgelost.
  • Zet je komkommergerecht nu vier uurtjes in de koelkast. Daarna kun je weken plezier beleven aan dit heerlijke bijgerecht.
Keyword komkommer, zoetzure komkommer