Ga terug
+ servings
Recept: vegan jackfruit saté

Vegan Jackfruit saté

Zin in een vette hap, maar wel verantwoord en duurzaam? Probeer dan eens deze heerlijke vegan jackfruit saté.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang lunch, avondeten
Keuken Hollands
Porties 4

Keukengerei

  • (steel)pan
  • kom

Ingrediënten
  

  • 2 blikken Jackfruit 280 g
  • 100 ml ketjap
  • 2 tl kipkruiden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 rode peper in kleine stukjes
  • snufje laos
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 tl sambal oelek optie
  • 200 ml sojamelk
  • 300 gr pindakaas
  • 100 ml ketjap
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el sambal oelek

Instructies
 

  • Giet de blikken jackfruit af en laat goed uitlekken. Knijp het jackfruit goed uit en trek vaste stukken zo veel mogelijk uit elkaar.
  • Doe de jackfruit in een kom en marineer met ketjap, kipkruiden, fijngesneden knoflook, gemberpoeder, stukjes rode peper, laos, gemalen komijn, gesnipperde rode ui en eventueel sambal. Zet ongeveer drie uur in de koelkast, zodat de kruiden en specerijen er goed in kunnen trekken.
  • Maak de pindasaus. Warm sojamelk, pindakaas, ketjap en fijngesneden knoflook op in een pannetje en meng goed. Roer af en toe tijdens het opwarmen en voeg eventueel de sambal toe.
  • Bak de gemarineerde jackfruit 5 minuten in een beetje plantaardige olie op middelhoog vuur. Voeg toe aan de pindasaus. Lekker met friet, nasi of bami.
Trefwoord Indonesisch, jackfruit, vegan recept, saté, patat, vegan saté