Ga terug
Aangekoekte pannen schoonmaken.
Print
No ratings yet

Aangekoekte pannen schoonmaken

Irritant, die ooit zo blinkende pan met gladde bodem is ineens niet zo blinkend en glimmend meer. Misschien heb je iets te heftig gekookt of wellicht heb je het schoonmaken niet helemaal goed bijgehouden. Geen nood, er is een manier om de pan weer helemaal puntgaaf te krijgen. En dit is de manier!
Voorbereiden10 minuten
Maken10 minuten
Totale tijd20 minuten

Gereedschap

  • witte natuurazijn
  • water
  • baking soda
  • zachte spons
  • theedoek

Instructies

  • Doe een flinke scheut witte natuurazijn en evenveel water in de aangekoekte pan. Breng dit aan de kook en laat het 8 minuten doorkoken. Gebruik eventueel een deksel. Zorg ervoor dat het niet droog kookt.
  • Haal de pan van het vuur en droog deze goed af.
  • Doe een flinke lading baking soda in de pan en schrob de pan voorzichtig met een zachte spons. Dit doe je droog, zonder water. Maak rustige, ronddraaiende bewegingen.
  • Blijf schrobben tot de pan schoon is.
  • Is het niet helemaal schoon? Blijf deze schoonmaaktruc elke dag herhalen. Je zal zien dat er steeds een laagje afgaat en dat de pan uiteindelijk blinkend schoon wordt.