Ga terug
+ servings
Bruschetta met Parmezaancrème.

Bruschetta met Parmezaancrème en auberginefriet

Dit wordt misschien wel je nieuwe favoriete bruschetta. Dacht je dat het niet lekkerder kon dan de klassieke tomaat-basilicumversie? We spreken je nog wel als je deze bruschetta met Parmezaancrème hebt geproefd.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang borrelhapje, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Keukengerei

  • pan om in te frituren
  • steelpan met lepel
  • rasp voor Parmezaanse kaas
  • bord of schaal om de bruschetta op te beleggen en te serveren

Ingrediënten
  

  • zuurdesembrood
  • 1 aubergine
  • 1 pakje mascarpone 250 gr
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te frituren
  • snufje peper

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in dikke frieten.
  • Verhit de olie in een pan en frituur de aubergine in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken (bijvoorbeeld op keukenpapier).
  • Verwarm 125 gr mascarpone in een steelpan op laag vuur. Rasp er een flink stuk Parmezaanse kaas door (ongeveer de helft van een punt) en blijf roeren tot het een romige crème wordt.
  • Rooster de sneetjes zuurdesembrood en besprenkel met een beetje olijfolie. Wrijf een teentje knoflook over het brood voor extra smaak.
  • Beleg de bruschetta: smeer een flinke lepel Parmezaancrème op het brood, leg er wat auberginefriet bovenop, beetje peper en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Buon appetito!
Trefwoord antipasti, bruschetta, Parmezaan