Dit wordt misschien wel je nieuwe favoriete bruschetta. Dacht je dat het niet lekkerder kon dan de klassieke tomaat-basilicumversie? We spreken je nog wel als je deze bruschetta met Parmezaancrème hebt geproefd.
bord of schaal om de bruschetta op te beleggen en te serveren
Ingrediënten
zuurdesembrood
1aubergine
1pakje mascarpone250 gr
1stukParmezaanse kaas
2teentjes knoflook
olie om te frituren
snufjepeper
Instructies
Snijd de aubergine in dikke frieten.
Verhit de olie in een pan en frituur de aubergine in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken (bijvoorbeeld op keukenpapier).
Verwarm 125 gr mascarpone in een steelpan op laag vuur. Rasp er een flink stuk Parmezaanse kaas door (ongeveer de helft van een punt) en blijf roeren tot het een romige crème wordt.
Rooster de sneetjes zuurdesembrood en besprenkel met een beetje olijfolie. Wrijf een teentje knoflook over het brood voor extra smaak.
Beleg de bruschetta: smeer een flinke lepel Parmezaancrème op het brood, leg er wat auberginefriet bovenop, beetje peper en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Buon appetito!